Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Što nam to nudi Ljeto na Gradini?

Što nam to nudi Ljeto na Gradini?U nastavku vam donosimo najavu događaja u periodu od 13. do 19. srpnja 2010. u sklopu Ljeta na Gradini.


STAND UP CROMEDY SHOW
Utorak, 13. srpnja 2010. u 21:30

Stand-up komedija mladih hrvatskih komičara

Petero vrhunskih domaćih stand up komičara: Marina Orsag (jedina hrvatska komičarka), Ivan Šarić (voditelj showa „Hrvatska traži zvijezdu“), Aleks Curač Šarić (Riječanin), Vlatko Štampar i Goran Furjan pružaju publici urbani oblik zabave, komedije s nogu, koja neprestano iz minute u minutu donosi smijeh i zadovoljstvo. Zajedno broje oko tisuću nastupa diljem regije, dok u Zagrebu nastupaju svaki tjedan u zadnjih pet godina. Dođite i nasmijte se do suza uz dozu cinizma, ironije, britkog britanskog humora i improvizacije.

Cijena ulaznice: 60 kuna (na dan programa 80 kuna)


IBRICA JUSIĆ: „OD SHAKESPEAREA DO SEVDAHA“
Srijeda, 14. srpnja 2010. u 21:30

45 godina glazbene karijere dubrovačkog šansonjera

Ibrica Jusić započeo je svoju glazbenu karijeru davne 1965. godine na dubrovačkim skalinama, mitskom mjestu svoje karijere. Već na početku iste, trijumfira na raznim festivalima, odlazi u Pariz, ali se u rodni Dubrovnik vraća svakog ljeta kako bi sudjelovao na Dubrovačkim ljetnim igrama i održavao samostalne recitale po gradskim lokalitetima. Među prvim glazbenicima snima ploču za tadašnji Jugoton, nastupa u Lisinskom, ali i u gotovo svim poznatijim svjetskim dvoranama. Snima albume u suradnji s bratom, Đelom, materijale na francuskom, pjeva pjesme Leonarda Cohena, te bosanske sevdalinke. Ove godine mnogobrojnim koncertima pod nazivom „Od Shakespearea do sevdaha“ slavi 45 godina umjetničkog djelovanja.

Cijena ulaznice: 50 kuna (na dan koncerta 70 kuna)


RADOJKA ŠVERKO I BIG BAND HRT-A
Subota, 17. srpnja 2010. u 21:30 – Perivoj Gospe Trsatske

Glazbeni vrhunac „Ljeta na gradini“

Radojka Šverko istinska je i trajna glazbena veličina. 14. listopada prošle godine u zagrebačkom studiju „Antun Marti“ Radojka Šverko i Big band HRT-a održali su veličanstveni koncert povodom obilježavanja 40. godišnjice umjetničkog rada ove hrvatske glazbene dive. Reprizu toga koncerta, s maestralnim izvedbama standarda jazz i pop glazbe („Bridge over troubled water“, „You can leave your hat on“, „Summertime“, „You are so beautiful“ i dr.) te svojih vlastitih hitova („Plače stara lesa“, „Lanterna“, „Va dihe mora“ i dr.), u prekrasnim novim aranžmanima možete poslušati u subotu, 17. srpnja u Perivoju Gospe Trsatske ispred crkve na Trsatu. u prekrasnim novim aranžmanima, poslušajte u sklopu „Ljeta na gradini“ kao vrhunac ovogodišnjeg glazbenog programa, u Perivoju Gospe Trsatske.

Cijena ulaznice: 100 kuna (na dan koncerta 120 kuna)


MATIJA DEDIĆ IN NEW YORK CITY (RON MCCLURE, JIMMY MADISON)
Nedjelja, 18. srpnja 2010. u 21:30

Promocija novog CD-a uz vrhunske američke jazzere

Koncert povodom promocije Matijinog prvog albuma snimljenog u SAD-u. Za tu priliku Matiju Dedića pratit će vrhunski američki jazzeri, basist Ron McClure (svirao s Buddy Richom, Keithom Jarrettom) te bubnjar Jimmy Madison (James Brown, Nina Simone, Jon Hendricks, Chet Baker, Quincy Jones, The Duke Ellington Orchestra). Na repertoaru koncerta naći će se Matijini originali te jazz standardi u novim aranžmanima. Naziv projekta, koji je sniman u Skyline studiju u New Yorku u studenom 2009. godine zove se Matija Dedić in New York City.

Cijena ulaznice: 60 kuna (na dan koncerta 80 kuna)


BRECHT PROJEKT: ANDREA BLAGOJEVIĆ I JOE KAPLOWITZ
Ponedjeljak, 19. srpnja 2010. u 21:30

Interpretacija stihova i songova Bertolta Brechta

U ovom originalnom projektu glumica Andrea Blagojević interpretira stihove i songove najistaknutijeg njemačkog dramatičara 20. stoljeća, Bertolta Brechta. Program koji je dosad izveden u foyeru HNK-a Ivana pl. Zajca, ovog ljeta doživjet će svoju izvedbu u prekrasnom prostoru Trsatske gradine s Joe Kaplowitzom na klaviru, koji ujedno potpisuje i aranžmane. „Brechtovi tekstovi koje je u svoj jednosatni program uvrstila Andrea Blagojević, obojeni su u prvom redu ironijom, ali i naklonošću prema potlačenima, obespravljenima i siromašnima, bez obzira radi li se o radničkom sloju u mirnodopskim uvjetima ili vojnicima u ratu... Svaka riječ koju je Andrea Blagojević izrekla duboko je odjeknula u gledalištu, a kombinacija govorenih pjesama i pjevanih songova dala je pravu sliku Brechta... Andrea Blagojević je pokazala riječkoj publici još jedno svoje zanimljivo glumačko lice, svoj dar za glazbenu izvedbu, što je nagrađeno pravim ovacijama...“ (Svjetlana Hribar, Novi list)

Cijena ulaznice: 50 kuna (na dan koncerta 70 kuna)
Objavljeno 13.07.2010.

Vremeplov

Kada se budu osvrtali na mene, želim da me se sjećaju ne po svim mojim ženama, iako samih imao nekoliko, i svakako ne po jednoj od mojih velikih kuća ili novcu koji sam zaradio i potrošio. Želim da me jednostavno pamte po mojoj glazbi.
Jerry Lee Lewis