Top singlovi

 1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
 2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
 3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
 4. Radiohead - Lift
 5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
 6. Prophets Of Rage – Living On The 110
 7. Nine Inch Nails – Less Than
 8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
 9. U2 - You’re The Best Thing About Me
 10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Stop & Go u Art-kinu Croataia!

Stop & Go u Art-kinu Croataia!  28. svibnja Art-kino Croatia u Rijeci u 19 sati postaje prva stanica Stop & Go – hrvatske turneje i gostovanja njujorške umjetnice i animatorice Sarah Klein. Ulaz je slobodan.

Stop & Go filmski festival predstavlja inovativne stop animacije koje su kreirali suvremeni vizualni i filmski umjetnici. Festival predstavlja 22 filma koja koristeći tehnike stop animacije pričaju priče, proširuju vizualne jezike i prenose značajne društvene poruke. Ove animacije daju novi život svakodnevnim stvarima, izrescima iz časopisa, crtežima pa čak i tijelu kao takvom. Rezultati su duhoviti, zanimljivi, značajni i čarobni filmovi. Program je koncipirala Sarah Klein, animatorica, edukatorica i kuratorica, koja će gostovati u Art-kinu Croatia 28.svibnja 2010.

Radovi njujorške umjetnice Sarah Klein često su prezentirani u raznim galerijama, muzejima, na televiziji i filmskim festivalima. Za svoj rad dobila je mnoge nagrade i priznanja.

Ovaj program je samo jedan dio ovog novog vala u reanimaciji umjetnosti ručno rađene animacije koja je znatno zastupljena na Internetu. Može se naći na internetskim stranicama raznih umjetnika te je ponekad uvrštena na izložbe renomiranih svjetskih muzeja. Dok visoko-tehnološki animacijski studiji kao što je Pixar koriste računala i veliki broj ljudi kako bi ”oživjeli” svaku pahuljicu, nezavisni umjetnici diljem svijeta otkrivaju i eksperimentiraju s tim istim tehnikama kako bi istražili druge aspekte ovog procesa i njegovu vezu s njihovom umjetnošću i njihovim stavovima.

Tijekom boravka u Hrvatskoj Sarah Klein će se povezati s animacijskom zajednicom, pronaći će novu publiku te produbiti dijalog o stop animaciji, njenoj važnosti i ponovnom aktualiziranju. Stop & Go festival animacije bit će na turneji Hrvatskom od kraja svibnja do sredine lipnja 2010. u četiri grada: Rijeka u Art-kinu Croatia (28. svibnja), Zagreb u kinu Tuškanac (29. svibanj), Bjelovar – DOKUart (5. lipnja) te Split u Kino klubu Split (9. lipnja). Sarah će održati i radionicu stop animacije za voditelje video družina koji rade s djecom u FKVK Zaprešić.

Program je realizirao Hrvatski filmski savez.

U sklopu svog boravka u Rijeci animatorica, edukatorica i kuratorica Sarah Klein će održati i radionicu Stop-Motion Paper Cut Animation Class Sarah Klein u Art-kinu Croatia, 28. i 29.svibnja 2010, na kojoj će umjetnica Sarah Klein i polaznici, članovi udruge Filmaktiv, Filmskog kluba Art-kina te studenti, upotrebljavajući tehnike cut-paper animacije, u dva dana realizirati jedan kratki animirani film. Radionicu su realizirali udruga Filmaktiv i

Art-kino Croatia, a realizaciju radionice pomogao je i Fotoklub ”Rijeka”.

Objavljeno 28.05.2010.

Vremeplov

Stratocaster pokriva svu paletu ljudskih emocija a tremolo ti omogućava da učiniš sve... možeš pogoditi svaku notu ljudskog roda.
Jeff Beck