Top singlovi

 1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
 2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
 3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
 4. Radiohead - Lift
 5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
 6. Prophets Of Rage – Living On The 110
 7. Nine Inch Nails – Less Than
 8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
 9. U2 - You’re The Best Thing About Me
 10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Stop & Go u Art-kinu Croataia!

Stop & Go u Art-kinu Croataia!  28. svibnja Art-kino Croatia u Rijeci u 19 sati postaje prva stanica Stop & Go – hrvatske turneje i gostovanja njujorške umjetnice i animatorice Sarah Klein. Ulaz je slobodan.

Stop & Go filmski festival predstavlja inovativne stop animacije koje su kreirali suvremeni vizualni i filmski umjetnici. Festival predstavlja 22 filma koja koristeći tehnike stop animacije pričaju priče, proširuju vizualne jezike i prenose značajne društvene poruke. Ove animacije daju novi život svakodnevnim stvarima, izrescima iz časopisa, crtežima pa čak i tijelu kao takvom. Rezultati su duhoviti, zanimljivi, značajni i čarobni filmovi. Program je koncipirala Sarah Klein, animatorica, edukatorica i kuratorica, koja će gostovati u Art-kinu Croatia 28.svibnja 2010.

Radovi njujorške umjetnice Sarah Klein često su prezentirani u raznim galerijama, muzejima, na televiziji i filmskim festivalima. Za svoj rad dobila je mnoge nagrade i priznanja.

Ovaj program je samo jedan dio ovog novog vala u reanimaciji umjetnosti ručno rađene animacije koja je znatno zastupljena na Internetu. Može se naći na internetskim stranicama raznih umjetnika te je ponekad uvrštena na izložbe renomiranih svjetskih muzeja. Dok visoko-tehnološki animacijski studiji kao što je Pixar koriste računala i veliki broj ljudi kako bi ”oživjeli” svaku pahuljicu, nezavisni umjetnici diljem svijeta otkrivaju i eksperimentiraju s tim istim tehnikama kako bi istražili druge aspekte ovog procesa i njegovu vezu s njihovom umjetnošću i njihovim stavovima.

Tijekom boravka u Hrvatskoj Sarah Klein će se povezati s animacijskom zajednicom, pronaći će novu publiku te produbiti dijalog o stop animaciji, njenoj važnosti i ponovnom aktualiziranju. Stop & Go festival animacije bit će na turneji Hrvatskom od kraja svibnja do sredine lipnja 2010. u četiri grada: Rijeka u Art-kinu Croatia (28. svibnja), Zagreb u kinu Tuškanac (29. svibanj), Bjelovar – DOKUart (5. lipnja) te Split u Kino klubu Split (9. lipnja). Sarah će održati i radionicu stop animacije za voditelje video družina koji rade s djecom u FKVK Zaprešić.

Program je realizirao Hrvatski filmski savez.

U sklopu svog boravka u Rijeci animatorica, edukatorica i kuratorica Sarah Klein će održati i radionicu Stop-Motion Paper Cut Animation Class Sarah Klein u Art-kinu Croatia, 28. i 29.svibnja 2010, na kojoj će umjetnica Sarah Klein i polaznici, članovi udruge Filmaktiv, Filmskog kluba Art-kina te studenti, upotrebljavajući tehnike cut-paper animacije, u dva dana realizirati jedan kratki animirani film. Radionicu su realizirali udruga Filmaktiv i

Art-kino Croatia, a realizaciju radionice pomogao je i Fotoklub ”Rijeka”.

Objavljeno 28.05.2010.

Vremeplov

Nikada se nisam osvrtala unatrag sa žaljenjem. Nikada nisam mislila zašto nisam postala glumica ili zašto sam samo veslala za Johnom? Uvijek sam hodala uz njega, a on je uvijek podržavao sve što sam radila.
June Carter Cash