Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

SVID RADIO STARTA S NOVOM PROGRAMSKOM SHEMOM I NOVIM GLAVNIM UREDNIKOM

Riječki gitaristički heroj Vlado Simčić Vava na čelu ’radija koji svira’

Nakon Radio Rijeke i Svid Radio svoje je slušatelje počastio novom programskom shemom. No, osim ’pospremanja u eteru’, Radio Svid dobio je i novog glavnog urednika. Odnosno, Vjeku Alilovića na toj funkciji zamijenio je Vlado Simčić Vava, glazbenim krugovima i ljubiteljima glazbe općenito poznat kao vrsni gitarist koji je umijeće sviranja brusio u En Faceu, Lauferu, Blagdan bandu i Monama. No, nije Vavi ni novinarstvo nepoznanica. Mnogi ga pamte kao suradnika Novog lista, osobito nekadašnjeg nedjeljnog broja, potom suradnika Svid Radija, a oni nešto stariji i iz faze omladinskog lista Val.
– Na Svidu trenutno radi šestero entuzijasta – Dražen Zima, Enver Krivac, Voljen Korić, Vjeko Alilović, povremeno Aleksandar Petković, kojem je ustvari uža specijalnost marketing, a krajem svibnja vraća se i Gordana Brkić. Mlada je to redakcija kojoj sam ja svojim dolaskom pokvario prosjek, pa sad neću više o tome jer sam tašt. I dakle, ti će ljudi raditi program. Svaki ćemo dan počinjati u 7.45 sati i ’voziti’ uobičajenim dnevnim redom – servisne informacije, vijesti koje će uređivati Lea Kalinić, iščitavanje Novog lista i posebna rubrika webovanje. Cilj iste je uputiti slušateljstvo u najzanimljivije web stranice po odabiru redakcije. Točno u podne svakodnevno, od ponedjeljka do petka, ići će centralna zabavna emisija. Ponedjeljkom sportsku kolumnu »Sučeva nadoknada« uređuje Sandro Bastiančić. Utorak sam odredio sebi za praćenje literarnih dosega, Zima vodi najslušaniju top ’Ljestvu’ u srijedu, a četvrtkom’ Filmski park 2’ u rukama je iskusnog suradnika Dinka Lupija. Na koncu, petkom Vjeko Alilović vodi domaću top listu zvanu ’Kromosom’. I sami vidite da voditeljski kadar ostaje neizmijenjen, oslanjam se na probrani i iskusni tim, koji će se, s vremenom, iskreno se nadam, i proširiti, kaže Simčić.
Kako je Svid kod slušateljstva bio prepoznatljiv po svom glazbenom, ali i marketinškom programu, odnosno mogli su se podičiti ’najuvrnutijim’ reklamnim porukama koje su mnogi koristili i u svakodnevnom razgovoru, upitali smo Vavu hoće li se po tom pitanju nešto promijeniti.
– Suradnja s »Manufakturom« ostaje definitivno. S njima Svid zadržava prepoznatljivost i ulazi u utrku s ostalim medijima za pridobivanje slušateljstva. A što se tiče glazbe jedino što mogu reći jest da nam je cilj osvojiti slušateljstvo jakim i karakterističnim glazbenim izričajem, onim malo alternativnijim, gradski obojenim. Znači, stop ruralnim notama!
Što se pak tiče zastupljenosti čakavice u govornom dijelu programa Vava kaže kako redakcija broji najmanje dva čakavca što garantira ’ča’ u eteru. Ekipi Svid radija želja je uspostaviti suradnju prvenstveno s Novim listom i to ne samo reproduciranjem otisnutih naslova već i pomoću svakodnevne rubrike koja će pratiti emisiju Dnevna poantologija. Naum im je suradnju proširiti i na ostale medije koji egzistiraju u županiji.

Objavljeno 04.04.2005.

Vremeplov

Za manju svotu novaca koje ćete dati za BigMac i Coca-Colu možete kupiti svjež kruh, kvalitetan komad čistog mesa ili lijep komad sira. U tome ćete uživati puno više.
Steve Albini