Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Tamara Obrovac Transhistria Ensemble 19.03. u Rijeci

Mjesto i vrijeme održavanja koncerta je Hrvatski kulturni dom na Sušaku, 19.03.2006. sa početkom u 20 sati. Organizator koncerta je koncertna agencija GIS uz potporu Odjela gradske uprave za kulturu.

Pjevačica, flautistica, skladateljica i autorica tekstova Tamara Obrovac, jedna je od najznačajnijih i najsvestranijih osobnosti na hrvatskoj glazbenoj sceni, a zahvaljujući utjecajima istarske narodne glazbe i dijalekta koje koristi u kreiranju svog glazbenog izraza, u nekoliko je posljednjih godina stekla veliku popularnost. Njen iskorak na svjetsku glazbenu scenu biti će svakako pojačan i nominacijama za BBC Radio 3 World music Awards 2004 - u kategoriji Europske glazbe i Nagrade publike, kao i mnogobrojnim pozitivnim reakcijama internacionalne kritike i publike.

Izdala je 5 autorskih CD-a 1996 ”Triade”, 1998, ”Ulika”, 2000 ”Transhistria”, 2002, ”Sve pasiva”, 2003, ”Daleko je”, 2005, kroz koje profilira autorski pristup stvarajući unikatnu autorsku formu koja inspirirana istarskom i sˇirom mediteranskom tradicijom etablira ”osobnu poetiku autorice”. Tamara Obrovac Transhistria Ensemble su : Tamara Obrovac, glas, flauta, skladbe Uroš Rakovec, gitara, mandolina; Žiga Golob, kontrabas; Fausto Beccalossi, harmonika; Krunoslav Levačić, bubnjevi.

Pretprodaja ulanica (100,00 kn pretprodaja; 120,00 kn na dan koncerta) - Dallas Music Shop, Splitska 2a, Rijeka. Službeni site Tamaraobrovac.com.

Objavljeno 01.03.2006.

Vremeplov

To je laž da se ratovi vode u ime boga. Možda tako izgleda, ali uvijek iza toga stoje interesi otđjeni od ljudi. Politika velikih sila ili nešto slicno.


John Mclaughlin