Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Teta Roža i Gretta

Teta Roža i GrettaU subotu 03.04. 2010. s početkom u 21 sat u riječkoj Teti Roži koncert će održati skupina Gretta.(foto:Vladimir Kanić)

Prva proba grupe Gretta održala se negdje u trećem mjesecu 2004-e. Ideja o osnivanju grupe zapravo je nastala par mjeseci prije kad su se na jutarnjoj kavi pomalo mamurni našli Chubi(vokal) i Hrvoje(gitarist).

Ime je jednoglasno prihvaćeno-GRETTA (Chubijeva je ideja da budu dva t). Ubrzo im se priključuju Igor(bubnjar) i Toma(basist). Nakon samo mjesec dana vježbanja održali su prvi koncert u klubu Route66 pred tridesetak prijatelja koji su ih došli podržati.

Odsvirali su samo sedam stvari nakon čega je bio nezaboravan tulum. Već na prvoj svirci je bila očita kemija izmedu članova banda. Odmah nakon toga rade prvi live demo koji predstavljaju 18.05.2004-te u Purgeraju.

Na ljeto su svirali u finalu HGF festivala u Gjalskom, a na jesen nastupili u Prački na Indoor Demo Rock festivalu na kojem su i pobijedili.

U četvrtom mjesecu 2007-e potpisuju ugovor sa izdavačkom kućom “Dancing Bear”. U šestom mjesecu 2008. izlazi im prvi album imenom “Fanatik”. Istog mjeseca Igor odlazi iz banda a na njegovo mjesto je stigao Robert, sadašnji bubnjar, najmlađi član banda.

Snimljena su četiri spota i zadnji izdani singl i spot za pjesmu ” Gdje je ovdje ljubav ” je postigao popriličan uspjeh.

Za vrijeme stvaranja materijala za novi album dolazi do nesuglasica između banda i tadašnje izdavačke kuće te su potpisali za izdavačku kuću Aquarius records i snimili kompletan materijal u studiju Pleasentville s producentom Markom Kalčićem ( Svadbas, Ruiz, Djeca).

Na ljeto 2009. godine je izašao singl ” Istine su laži ” koji je najavio drugi album, a i svojim zvukom najavio promjenu zvuka na drugom albumu. Album izlazi u drugom mjesecu 2010. godine.

Objavljeno 01.04.2010.

Vremeplov

Teško je u ovoj hiperprodukciji i kaosu od ponude na glazbenom tržištu reći da možeš smisliti nešto novo.
Sandi Bratonja (Sinteza), intervju za RiRock.com