Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

The Rivers Sharks i Mandrili svirali za nezbrinutu djecu

The Rivers Sharks i Mandrili svirali za nezbrinutu djecuSpoj riječke rock scene i želje da se pomogne onima kojima je to najpotrebnije urodio je prvim humanitarnim koncertom što se pod nazivom »Valkiri« održao preksinoć u Stereo dvorani.

Naime, inicijativa troje mladih Riječana – Bojana Saničanina, Maje Saftić i Muamera Mujića naišla je na dobar odaziv publike koja je ulaznicom pomogla humanitarnoj akciji, a zauzvrat dobila odličnu zabavu.

– Jako smo zadovoljni kako je prošao prvi koncert »Valkiri«, odaziv publike bio je iznad očekivanja, a bendovi su se već preporučili za idući humanitarac. Nadamo se, kad zbrojimo prihode od prodaje ulaznica i donacije sponzora koji su se odazvali našoj inicijativi, da će prikupljena sredstva biti dostatna za sanaciju krova Doma za nezbrinutu djecu »Ivana Brlić Mažuranić«, i to ustanove na Potoku, gdje su smješteni mališani do tri godine života. No, u svakom slučaju prikupljeni će novac biti predan toj ustanovi – kazao nam je jučer uime organizatora Bojan Saničanin i još jednom naglasio kako je njihov cilj da koncert ”Valkiri” postane dio tradicije riječke scene.

Pozivu da zasviraju za plemeniti cilj ovog su se puta odazvala dva riječka benda – The Rivers Sharks i Mandrili. Publiku su prvo dobrano ugrijali dečki iz The River Sharks, riječkog benda koji nastoji sačuvati istinske korijene rock’n’rolla i na svojim nastupima što bolje prenijeti duh vremena te glazbe. To im je naravno uspjelo i ovog puta, a publika nije ostala ravnodušna na retro rockabilly energiju i popularne uspješnice pedesetih godina prošlog stoljeća. Za plemeniti cilj u utorak su svirali i Mandrili, koji su još jednom dokazali da su miljenici riječke publike. Novim pjesmama poput »Sve što nas čini takvima« i »Tibet« s tek objavljenog trećeg nosača zvuka, te dobro znanim starim hitovima kao što su »Ljubio valjao« i »Mandrill« Robi Jovanović, Kristijan Ćoza, Tomislav Radinović i Dalibor Peršić iznova su oduševili sve poklonike dobroga riječkog zvuka.

Danijela Bauk / Novi list

Objavljeno 09.10.2008.

Vremeplov

Prohujalo deset godina i ništa. Prohujat će i još deset. Šta je bilo između i što će biti, nemam pojma...
Stanko Bažanić, intervju za RiRock.com