Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Transponder razotkriva riječku elektroniku

Ivo Vičić i Nevio Rugaš, zaljubljenici u elektronsku glazbu, autori, programeri, producenti iz kućne radinosti i nadasve entuzijasti, pokretačka su snaga iza zanimljivog i hvalevrijednog projekta Transponder Productions koji okuplja njihove istomišljenike i u sklopu kojega će uskoro proraditi izdavačka kuća koja će u budućnosti tihu ’mikro’ scenu riječkih elektroničara konkretizirati i izbaciti na svijetlo dana te, u konačnici oplemeniti lokalnu urbanu glazbenu priču.

Momci će zajedno sa svojim suradnicima početkom svibnja na uvid riječkim glazbenim urednicima, glazbenim novinarima, promotorima, klubovima dati i prvo službeno izdanje Transponder Recordsa – kompilaciju autorskih skladbi probranih riječkih elektroničara. Nakon što kompilaciju čuju ’autoriteti’ i ’struka’, pojaviti će se i na policama riječkih CD shopova.

Na kompilaciji će se ljubitelima elektronike predstaviti, uz Ivu, odnosno Arexxa i Nevija, odnosno E.P.P. Franchisea i Flathill Airlines iza kojega stoji Enver Krivac, urednik i voditelj Svid Radija, zatim Dirty4mat, Neoen i Fluid 51. Glazba koju navedeni glazbenici stvaraju različitih je smjerova i elektro podžanrova, tako će se na konačnom proizvodu naći ambijentalnih skladbi, down tempo skladbi, nešto duba, neo detroita, čiste elektronike, takozvanog field recordinga pa čak i fuzije elektronike s orkestracijama klasičnih instrumenata - najavili su u nedavnom razgovoru za Novi list.

Još jedna želja i ambicija ljudi iza Transpondera je i pokrenuti na našoj glazbenoj sceni slabo zastupljeni moment – remiksiranje. Nevio, inače zaposlen i kao bubnjar popularne riječke skupine Quasarr do sada je već nekoliko puta plivao u tim vodama i odradio remikseve za pjesmu ’Arpeggio’ – singl matičnog banda, zatim za pjesmu ’Superveshmachina’, One Piece Puzzlea i trenutačno veliki hit novog riječkog glazbenog projekta Manofon – ’Ovisnik, zvuk’. Bitna komponeneta Transpoder glazbe je svakako i sviranje uživo odnosno proizvodnja glazbe na licu mjesta, takozvani ’live act’.

Osim stvaranja glazbe ’za svoj gušt’ i za potrebe potencijalnih albuma i kompilacija Ivo Vičić odnosno Arexx do sada je producirao glazbu i za niz zanimljivih kulturno, znanstveno, sportskih manifestacija kao što su Carnet, AdNatura, Rijeka Adventure Festival i Festival znanosti.

Objavljeno 06.05.2008.

Vremeplov

Grci uopšte ne priznaju da postojimo, Bugari kažu da smo Bugari, Srbi ne priznaju crkvu... Čuvanje tradicionalne glazbe je čuvanje našeg makedonskog identiteta. Na primer, najpopularniji Makedonac zadnjih 50 godina je Toše Proeski, opet muzičar.
Gorazd Čapovski (Mizar)