Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Transponder razotkriva riječku elektroniku

Ivo Vičić i Nevio Rugaš, zaljubljenici u elektronsku glazbu, autori, programeri, producenti iz kućne radinosti i nadasve entuzijasti, pokretačka su snaga iza zanimljivog i hvalevrijednog projekta Transponder Productions koji okuplja njihove istomišljenike i u sklopu kojega će uskoro proraditi izdavačka kuća koja će u budućnosti tihu ’mikro’ scenu riječkih elektroničara konkretizirati i izbaciti na svijetlo dana te, u konačnici oplemeniti lokalnu urbanu glazbenu priču.

Momci će zajedno sa svojim suradnicima početkom svibnja na uvid riječkim glazbenim urednicima, glazbenim novinarima, promotorima, klubovima dati i prvo službeno izdanje Transponder Recordsa – kompilaciju autorskih skladbi probranih riječkih elektroničara. Nakon što kompilaciju čuju ’autoriteti’ i ’struka’, pojaviti će se i na policama riječkih CD shopova.

Na kompilaciji će se ljubitelima elektronike predstaviti, uz Ivu, odnosno Arexxa i Nevija, odnosno E.P.P. Franchisea i Flathill Airlines iza kojega stoji Enver Krivac, urednik i voditelj Svid Radija, zatim Dirty4mat, Neoen i Fluid 51. Glazba koju navedeni glazbenici stvaraju različitih je smjerova i elektro podžanrova, tako će se na konačnom proizvodu naći ambijentalnih skladbi, down tempo skladbi, nešto duba, neo detroita, čiste elektronike, takozvanog field recordinga pa čak i fuzije elektronike s orkestracijama klasičnih instrumenata - najavili su u nedavnom razgovoru za Novi list.

Još jedna želja i ambicija ljudi iza Transpondera je i pokrenuti na našoj glazbenoj sceni slabo zastupljeni moment – remiksiranje. Nevio, inače zaposlen i kao bubnjar popularne riječke skupine Quasarr do sada je već nekoliko puta plivao u tim vodama i odradio remikseve za pjesmu ’Arpeggio’ – singl matičnog banda, zatim za pjesmu ’Superveshmachina’, One Piece Puzzlea i trenutačno veliki hit novog riječkog glazbenog projekta Manofon – ’Ovisnik, zvuk’. Bitna komponeneta Transpoder glazbe je svakako i sviranje uživo odnosno proizvodnja glazbe na licu mjesta, takozvani ’live act’.

Osim stvaranja glazbe ’za svoj gušt’ i za potrebe potencijalnih albuma i kompilacija Ivo Vičić odnosno Arexx do sada je producirao glazbu i za niz zanimljivih kulturno, znanstveno, sportskih manifestacija kao što su Carnet, AdNatura, Rijeka Adventure Festival i Festival znanosti.

Objavljeno 06.05.2008.

Vremeplov

Biti „profi“ u glazbi danas znači cijeli život posvetiti glazbi, odnosno živjeti od nje. Dakle, sve drugo su, odnosno moraju biti minorne aktivnosti ako želiš da stvar funkcionira. U mom slučaju to znači od 60.000 do 80.000 km godišnje...
Neno Belan, intervju za RiRock.com