Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Tribute koncert u čast Jimi Hendrixa u Stereo dvorani

Tribute koncert u čast Jimi Hendrixa u Stereo dvoraniTočno na trideset i osmu godišnjicu smrti Jimi Hendrixa, u subotu 13. rujna, u Stereo dvorani će slaviti njegovu glazbu i djelo uz koncert ”Planet Hendrix”.

Jimi Hendrix je bio i ostao jedan od onih pravih, originalnih rock ikona. Bio je jedan od najinovativnijih i najutjecajnijih rock gitarista kasnih šezdesetih, a mnogi kažu i najvažniji električni gitarista ikada.

Bio je ljevak koji je uzeo Fenderovog Stratocastera za dešnjake i okrenuo ga naopako. Hendrix je bio pravi pionir sviranja instrumenta kao električnog izvora zvuka i ’izumitelj’ noisea. I svirači prije Hendrixa su eksperimentirali s feedbackom i distorzijom, ali upravo njemu je uspijevalo ’natjerati’ te i druge efekte da zvuče kontrolirano i tečno unutar njegovog osobnog blues izraza.

Njegova izrazita nekonvencionalnost i karizmatičnost se najviše vidi prilikom sagledavanja njegovog cjelokupnog opusa. Koliko god je stvarao klasike hard-rock noisea ’Purple Haze’, ’Foxy Lady’ i ’Crosstown Traffic’, s druge strane je kreirao i nježne balade kao što su ’The Wind Cries Mary’, ’Little Wing’ i ’Angel’, ne zaboravljejući blues himne ’Voodoo Chile’ i ’Red House’.

Bila je 1969-ta kada je Hendrix na vrhuncu svoje karijere kao glavna zvijezda nastupio na Woodstock festivalu. Iste godine, na koncertu u Frankfurtu (Njemačka), nevjerovatno rijetku priliku da podijeli stage s Jimijem je dobio hrvatski gitarista Vedran Božić koji je tada sa svojim bendom Wheels of Fire bio jedan od gostujućih izvođača na Hendrixovom koncertu. Nakon što su nekoliko dana bili u kontaktu zbog dogovora vezanih za svirku, na spontanom jam sessionu nakon službenih koncerata, zajedno su odsvirali ’Foxy Lady’, ’Red House’, ’Fire’ i ’Purple Haze’ što je ovjekovječeno s nekoliko fotografija.

Nedugo zatim, Jimi Hendrix je umro u rujnu 1970. godine u Londonu.

Podsjetnik na legendarne Hendrixove pjesme biti će ovaj koncert grupe Rock Masters u kojoj gitaru svira i pjeva upravo Vedran Božić koji je nekoliko puta proglašen najboljim hrvatskim gitaristom svih vremena, član legendarne grupe Time, Parnog Valjka i Telefon Blues Banda, a koji je s Hendrixom nastupio na spomenutom koncertu u Frankfurtu.

U bendu su još i Slavko Pintarić Pišta, nekoliko puta proglašen najboljim hrvatskim bubnjarom, član Telefon Blues Banda, Srebrnih krila i osnivač grupe Nirvana koja je početkom sedamdesetih bila jedan od prvih hrvatskih progresivnih rock bendova (osnovan u Opatiji), te Tomas Krkač, neosporni autoritet hrvatskim basistima i član Telefon Blues Banda.

Grupa će nastupiti na originalnim instrumentima i pojačalima iz onog doba što će svakako dodatno osigurati iskonsku autentičnost zvuka na koncertu. Cijena ulaznice je 40 kuna u pretprodaji, koncert počinje u 23 sata.

Jimi Hendrix and The Rolling Stones - My Little One (Session)

Objavljeno 08.09.2008.

Vremeplov

Peace!
John Lennon