Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

”Tribute To EKV” ove subote u Stereo dvorani

U subotu 12. travnja s početkom u 23 sata riječku Stereo dvoranu će posjetiti još jedan tribute bend. Ovoga puta radi se o skupini Krug koja je osnovana 2006. godine kao fuzija beogradskih glazbenika koji su povremeno svirali u raznim postavama Ekatarine Velike. Motivira ih očuvanje sjećanja na kultnu grupu EKV, prema mnogima najvećem rock bendu koji je ponikao s ovih prostora.

O samom EKV-u ne treba previše trošiti riječi, njihova ostavština je jedna od najdragocjenijih u ex-YU glazbi pogotovo kada znamo da su svi članovi originalne postave grupe preminuli, a da je kreativna snaga frontmena Milana Mladenovića direktno inspirirala mnoge glazbenike, od Damira Urbana i Massima, do Vatre, Gustafa i Darkwood Duba. Mnogi ih nisu voljeli zbog njihove naoko mračne glazbe i depresivnih tekstova, no oni su samo imali potrebu da kroz glazbu iznesu svoje viđenje svijeta, te da ukažu na ”stvaran svijet oko sebe”.

Vječni zagovaratelji ljubavi i mira, VD, Milan, Bojan, i naposlijetku Magi, zauvijek su nas ostavili kao što majka ostavi svoju djecu, a mi, njihova djeca obećali smo im da će oni bez obzira što nisu više s nama - kažu članovi grupe Krug koji će u Stereo dvorani uz pomoć glazbe i video instalacija pokušati napraviti događaj za pamćenje posvećen upravo EKV-u.

Za koncert ”Tribute To EKV” potrebno je izdvojiti 40 kuna, a ulaznice se nalaze u pretprodaji u riječkom Dallas Music Shopu.

Objavljeno 08.04.2008.

Vremeplov

Nakon sastanaka u nekoliko hrvatskih diskografskih kuća, saznali smo da bi, osim što bi nam potpisivanje za njih oduzelo dobar dio autorskih prava na naše pjesme, što je samo po sebi nebuloza, promocijski dobili manje nego načinom koji smo sami odabrali. Ovo su, vjerovali ili ne, riječi direktno iz usta ljudi koji su nam nudili diskografski ugovor.
Borjan B. (The Orange Strips)