Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

”Tribute To EKV” ove subote u Stereo dvorani

U subotu 12. travnja s početkom u 23 sata riječku Stereo dvoranu će posjetiti još jedan tribute bend. Ovoga puta radi se o skupini Krug koja je osnovana 2006. godine kao fuzija beogradskih glazbenika koji su povremeno svirali u raznim postavama Ekatarine Velike. Motivira ih očuvanje sjećanja na kultnu grupu EKV, prema mnogima najvećem rock bendu koji je ponikao s ovih prostora.

O samom EKV-u ne treba previše trošiti riječi, njihova ostavština je jedna od najdragocjenijih u ex-YU glazbi pogotovo kada znamo da su svi članovi originalne postave grupe preminuli, a da je kreativna snaga frontmena Milana Mladenovića direktno inspirirala mnoge glazbenike, od Damira Urbana i Massima, do Vatre, Gustafa i Darkwood Duba. Mnogi ih nisu voljeli zbog njihove naoko mračne glazbe i depresivnih tekstova, no oni su samo imali potrebu da kroz glazbu iznesu svoje viđenje svijeta, te da ukažu na ”stvaran svijet oko sebe”.

Vječni zagovaratelji ljubavi i mira, VD, Milan, Bojan, i naposlijetku Magi, zauvijek su nas ostavili kao što majka ostavi svoju djecu, a mi, njihova djeca obećali smo im da će oni bez obzira što nisu više s nama - kažu članovi grupe Krug koji će u Stereo dvorani uz pomoć glazbe i video instalacija pokušati napraviti događaj za pamćenje posvećen upravo EKV-u.

Za koncert ”Tribute To EKV” potrebno je izdvojiti 40 kuna, a ulaznice se nalaze u pretprodaji u riječkom Dallas Music Shopu.

Objavljeno 08.04.2008.

Vremeplov

Ne postoji nikakav recept za uspjeh u glazbi. Sjećam se dosta bendova koji su mislili da će ako budu vrhunski svirali nešto i napraviti na sceni. Zatvarali su se u garaže i bjesomučno radili svaki dan probe. Mi to nismo radili. Dođemo na probu, pa ako nam se ne da svirati odemo na pivu. Mislim da je najvažnija zdrava atmosfera u bendu...
Mladen Subošić Suba (Hladno pivo)