Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Turbonegro prvo ime Hartera4 festivala

Iako nas do ovogodišnjeg dvodnevnog Hartera4 festivala u bivšoj Tvornici papira dijeli još tri mjeseca članovi Kluba Ljubitelja Buke službeno su predstavili prva potvrđena imena za ”vrući riječki vikend” 13. i 14. lipnja. Višemjesečnim radom organizacijskog tima uz dosta jači rejting samog festivala nakon prošlogodišnjeg uspjelog međunarodnog izdanja zaključeni su pregovori oko dovođenja etabliranih stranih glazbenih imena.

Prvo jako ime s kojima su organizatori izašli u javnost, o čemu smo već neslužbeno izvjestili, su norveški hard-rockeri Turbonegro koji u Rijeku dolaze samo tjedan dana prije nastupa na prestižnom Coachella Festivalu u Californiji.

Često opisivani kao deathpunk glam luđaci svoj glazbeni stil temelje na naslijeđu izvođača kao što su Alice Cooper, AC DC, Kiss, Ramones, Black Flag, Ozzy Osbourne i Frank Zappa, a kritike nastupa Turbonegra variraju od hvalospjeva njihovom kontroverznom biseksualno-kostimiranom cirkusu do optužbi da su sotonisti i bezočni senzacionalisti. Kako god bilo - prvo objavljeno ime Hartere4 je u najmanju ruku provokativno - Turbonegro turbo praše diljem svijeta već 20 godina a njihov prošlogodišnji nastup u Ljubljani potvrdio je da su u odličnoj ”take it or leave it” formi.

Nakon prodaje ulaznica ”na slijepo” po popularnoj cijeni od 99 kuna, cijena festivalske karte sada je 140 kuna. Organizatori će tijekom ova tri mjeseca objavljivati listu izvođača do potpunog kompletiranja set-liste, a osim Turbonegra potvrdili su i nastupe riječkih grupa Quasarr i Klaus čime nastavljaju tradiciju nastupa riječkih glazbenih snaga.

Od ”elektroničara” najavljeni su pariški DJ SebastiAn glavni predstavnik francuskog labela Ed Banger, najbolje etikete elektroničke glazbe u 2007. godini prema časopisu MixMag, te britanski DJ superstar James Zabiela čiji je DJ nastup neslužbeno proglašen najboljim u povijesti Exit festivala.

Nadamo se da će otkrivanje cijelog line-upa Hartere4 donijeti još veća i jača imena koja bi 13. i 14. lipnja riječane trebali privući u bivšu tvornicu papira u još većem broju nego li prošle godine.

Turbonegro - ”All My Friends Are Dead”


Objavljeno 14.03.2008.

Vremeplov

Glazba nikada ne bi trebala nanositi štetu.
Robbie Robertson