Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

U 2 LAVA FALI PETI

Fali V Live, klub 2 Lava. Četvrtak, 20.10.2005., 22h. Ulaz 25 kn

Band zadimljenog zvuka koji se stilski kreće od hip hop-a, reggea, funka, acid jazza do rocka.

Fali V se prvi puta pojavljuje 1997 godine s pjesmom ’Što yes yes’. U to vrijeme bend čine Pavo Tonković (glavni vokal i tekstopisac) i Robert Nappholz (autor glazbe i klavijaturista). Nedugo zatim bendu se priključuje Ante Prgin (gitarista), te bend započinje snimanje demo materijala u svom kućnom studiju. U prosincu 1997 nastaje obrada tradicionalne crkvene pjesme ’U sve vrijeme godišta’ pod nazivom ’Isusovo porođenje’. Video spot je snimljen u režiji Vjerana Pavlinića, a snimatelj je bio Alen Bahorić. Spot je snimljen u zagrebačkom naselju Siget u crkvi Sv. Križe, te izazvao različite reakcije javnosti. ’Plesanje u svečeničkim odorama iza oltara ne smatramo bogohulnim! Nismo imali namjeru pljuvati po onome u što sami vjerujemo. Mi na sve gledamo slobodno. Htjeli smo napraviti modernu pjesmu i dočarati kako bi se Božić, primjerice, dočekao na Havajima, gdje je ljeto i gdje ljudi luduju za reggaeom.’ tada izjavljuje Robert Nappholz.

Uz spot, napravljen je i CD s dvije verzije iste pjesme, u limitiranoj nakladi od 100 komada. U proljeće 1998 u bend se priključuju Dragan Ilić (bubnjar) i Krunoslav Zwanziger (basista), te se počinju uvježbavati materijali za nastupe uživo. Krajem 1998 godine Dragan Ilić napušata bend, te kao novi bubnjar, bendu se pridružuje Aurelio Tulio.

Demo materijal bio je često emitiran na Plavi 9 radiju, u emisiji ’U početku bijaše demo’ Dubravka Jagatića. Televizijski nastupi zabilježeni su na ’Hit Depo-u’, u emisiji ’Super Model ’97’, te u ’Pravom Vremenu’. Zapažene klupske svirke odigrale su se u ’Gjuri 2’(Zagreb), ’Aquariusu’(Zagreb) - festival Lagano, lagano 3, ’KSETu’(Zagreb) i ’Lazareti-u’(Dubrovnik). Uspješne suradnje s Renmanom, Tram 11, Sick Ryme Sayazzom, Divasom, Franom Lasićem, također su dio biografije benda...

Objavljeno 17.10.2005.

Vremeplov

Izlazimo iz jednog nasilnog razdoblja u kojem su dominirale materijalističke vrijednosti i manipuliranje ljudskim životima zbog tzv. Viših ciljeva, a ustvari interesa različitih elita i ulazimo u doba u kojem će prevladavati duhovnost, tolerancija i nematerijalne vrijednosti.
Saša Antić (TBF), intervju za RiRock.com