Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

U Rijeci dodijeljene novčane nagrade za kulturno stvaralaštvo

U Rijeci dodijeljene novčane nagrade za kulturno stvaralaštvoPrimorsko goranska županija iz Fonda za unapređivanje kvalitete kulturnog stvaralaštva uručila nagrade u iznosu od 358.000 kuna.

Na Trsatskoj gradini u Rijeci, 30.06.2010. godine, Župan Primorsko-goranski Zlatko Komadina u nazočnosti djelatnika Županije,upriličio je svečani prijem na kojem su dodijeljene novčane nagrade za ostvarenja na polju kulture u 2009.g.iz Fonda za unapređivanje kvalitete kulturnog stvaralaštva PGŽ.

Kao i ranijih godina među najbrojnijim dobitnicima su članovi Hrvatske glazbene unije Podružnice 3 Rijeka - Primorsko-goranske županije, za osvojene nagrade ”Porin”, ”Status” i međunarodne glazbene nagrade:

Neno Belan, Vokalna skupina Rivers, Katarina Jurić, Elvis Stanić, Ženska klapa Luka, Alen Tibljaš, Nataša Tonković, Branimir Gazdik, Ivan Pešut, Denis Razumović, Henry Radanović, Darko Jurković - Charlie, Marko Lazarić, Lela Kaplowitz teDuško Ute Rapotec.

U ime nagrađenih kulturnjaka, zahvalila je Jadranka Čubrić, Tajnik Hrvatske glazbene unije Podružnice 3 Rijeka - Primorsko-goranske županije, istaknuvši kako brojne nagrade koje su osvojene prošle godine pokazuju da za kreativnost očito nema recesije. Osim novčanih nagrada,županijski čelnici nagrađene su darivali i kristalnim Apoksiomenom,istaknuvši kako ovako brojnim nagradama, iz godine u godinu, doprinose promociji županije.

Primorsko-goranska županija jedina je županija u RH koja je osnovala Fond za nagrađivanje kulturnih djelatnika za osvojene nagrade na državnoj i međunarodnoj razini.

Objavljeno 07.07.2010.

Vremeplov

Uzmimo punk muziku. Sa glazbenog aspekta lako je reći da je to ... mm... sranje. Ali, to je također sociološki fenomen po svojim sociološkim implikacijama. Mladi ljudi, kao ljudska bića, odgovaraju okolini koja je manje više neprijateljska ili puna nasilja.

John Mclaughlin