Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

U skloništu na Kozali ”musicbox” za mlade

U gradu koji se jako ponosi svojom rock kulturom, odnosno bogatom i raznovrsnom glazbenom scenom, jedan od najvećih problema s kojim se glazbenici, pogotovo oni mlađi, susreću je nedostatak prostora za vježbanje. Oni sretniji uspiju pronaći neku garažu ili drvarnicu u koju potrpaju potrebnu opremu skupljenu s raznih strana i uz blagonaklonost susjeda uspijevaju održavati probe. Međutim, puno je onih koji niti uz najbolju volju prostor, ali ni opremu, ne mogu osigurati. Dobra vijest za sve riječke glazbenike je da se u rješavanje tog problema uključio i Grad koji će bendovima za tu namjenu prepustiti dio prostora u atomskom skloništu na Kozali gdje će se urediti svojevrsni “music box” - prostor u kojem bi trebale stasati nove snage riječke glazbene scene.

Samo sklonište veličine je 140 kvadrata i predviđeno je uređenje pet odvojenih prostorija od kojih se jedna može pretvoriti čak i u manji glazbeni studio kako bi bendovi mogli napraviti demo snimke. Prednost skloništa je ta što je u potpunosti zvučno izoliran, što su pokazala i provedena ispitivanja, tako da ne bi trebalo biti problema sa susjedima zbog buke.

- Na ideju smo došli jer želimo omogućiti bendovima kvalitetne i adekvatne uvjete rada, a osnova je prostor. Demo grupama je teško nabaviti opremu, ali i plaćati recimo 150 eura mjesečno za unajmljivanje garaže. Grad nam je izašao u susret i nadam se da će kroz nekoliko mjeseci projekt zaživjeti - ističe Tomislav Dekanić iz udruge RiRock u razgovoru sa Jasminom Đećevićem za Jutarnji list. Prostorom bi upravljala udruga koja bi i osigurala većinu opreme, a cijena korištenja bi za bendove bila simbolična.

Inače, sličan projekt je već bio pokrenut u Palachu i tada je u “boxu” vladala poprilična gužva. Bendovi su svirali tijekom cijelog dana, a termin za probu je bilo gotovo nemoguće dobiti, što je još jedna potvrda koliko je jedan takav prostor potreban. U skloništu će se urediti i dva sanitarna čvora, kao i opskrba pitkom vodom.

Činjenica da se na posljednjem RiRock festivalu pojavilo 50-ak mladih bendova je najbolje obrazloženje zašto smo se odlučili na ovakav potez. Osim toga, rokerska kultura duboko je ukorijenjena u Rijeci. Raspisan je natječaj za uređenje prostora, što će financirati Grad, a nadam se da će to biti gotovo za nekoliko mjeseci - ističe riječki gradonačelnik Vojko Obersnel. Prostor će se udrugama prepustiti na upravljanje bez najamnine.

Objavljeno 19.02.2008.

Vremeplov

Samo moram znati da sam dao sve najbolje od sebe i da sam bio iskren sam sa sobom.
Lenny Kravitz