Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Urban & 4 USA experience

Urban & 4 održali su petnaestodnevnu američku turneju u organizaciji neprofitne udruge Doors Art Foundation koju su prošle godine osnovali Daniela i Andrej Urem s ciljem promicanja i predstavljanja hrvatskog kulturnog stvaralaštva američkoj publici.
Bend kojeg osim Urbana sačinjavaju bubnjar Marco Bradaschia, basist Sandi Bratonja, klavijaturist Saša Markovski i gitarist Tonči Radić, održali su niz koncerata u Chicagu i New Yorku, gdje su nastupili u tamošnjem legendarnom klubu CBGB - lansirnoj rampi mnogih rock velikana poput Guns & Roses, The Police, Talking Heads, Ramones, Pearl Jam, PJ Harvey, Patti Smith i drugih.
Neuobičajeno za nastupanje naših grupa, ove je koncerte popratilo i muziciranje američkih glazbenika. Gosti su bili Frank Enea & Voodoo Sound te hrvatsko-američki glazbenik Nenad Bach koji su otvorili koncerte s poznatim skladbama iz vlastitog repertoara. Specijalni gosti su bili i Ode, američka grupa koja vuče hrvatske korijene. Interesantno je spomenuti kako je Bjorn, njihov novi producent, poznat po držanju dirigentske palice Smashing Pumpkins i Nirvane.
Zbog problema s vizama, nisu održani svi zamišljeni koncerti. Urban misli da se isplatilo otići u Ameriku te da im je mini-turneja otvorila mnoga vrata. Odmah po povratku počele su pripreme za proljetnu hrvatsku turneju, na kojoj će se preferirati manji, intimniji prostori.
Damira Urbana je u Americi najviše impresionirala sloboda odijevanja, izražavanja i općenito življenja, jer tamo nisu blokirani onim ’što će okolina misliti o meni’. Ljudi su, kaže, jako komunikativni, grad je multikulturalan, pravi ’melting pot’. Glavna kritika odnosi se na hranu koja sva ima isti okus, a naša je puno bolja. Pušenje je označeno kao necivilizirano ponašanje, a ne puši se nigdje osim na ulici.
U organizaciji Doors Art Foundation snima se i dokumentarni film u režiji Andreja Urema čiji se dva i pol minutni preview može pogledati na na http://www.doors-art.com/urban.wmv

Objavljeno 16.03.2005.

Vremeplov

Peter je bio bolestan od toga što je pop zvijezda, gitarski bog, pa je odlučio da nauči svirati druge instrumente. Među onima koje je izabrao bila je mandolina...
Michael Stipe (R.E.M.)