Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Urban & 4 USA experience

Urban & 4 održali su petnaestodnevnu američku turneju u organizaciji neprofitne udruge Doors Art Foundation koju su prošle godine osnovali Daniela i Andrej Urem s ciljem promicanja i predstavljanja hrvatskog kulturnog stvaralaštva američkoj publici.
Bend kojeg osim Urbana sačinjavaju bubnjar Marco Bradaschia, basist Sandi Bratonja, klavijaturist Saša Markovski i gitarist Tonči Radić, održali su niz koncerata u Chicagu i New Yorku, gdje su nastupili u tamošnjem legendarnom klubu CBGB - lansirnoj rampi mnogih rock velikana poput Guns & Roses, The Police, Talking Heads, Ramones, Pearl Jam, PJ Harvey, Patti Smith i drugih.
Neuobičajeno za nastupanje naših grupa, ove je koncerte popratilo i muziciranje američkih glazbenika. Gosti su bili Frank Enea & Voodoo Sound te hrvatsko-američki glazbenik Nenad Bach koji su otvorili koncerte s poznatim skladbama iz vlastitog repertoara. Specijalni gosti su bili i Ode, američka grupa koja vuče hrvatske korijene. Interesantno je spomenuti kako je Bjorn, njihov novi producent, poznat po držanju dirigentske palice Smashing Pumpkins i Nirvane.
Zbog problema s vizama, nisu održani svi zamišljeni koncerti. Urban misli da se isplatilo otići u Ameriku te da im je mini-turneja otvorila mnoga vrata. Odmah po povratku počele su pripreme za proljetnu hrvatsku turneju, na kojoj će se preferirati manji, intimniji prostori.
Damira Urbana je u Americi najviše impresionirala sloboda odijevanja, izražavanja i općenito življenja, jer tamo nisu blokirani onim ’što će okolina misliti o meni’. Ljudi su, kaže, jako komunikativni, grad je multikulturalan, pravi ’melting pot’. Glavna kritika odnosi se na hranu koja sva ima isti okus, a naša je puno bolja. Pušenje je označeno kao necivilizirano ponašanje, a ne puši se nigdje osim na ulici.
U organizaciji Doors Art Foundation snima se i dokumentarni film u režiji Andreja Urema čiji se dva i pol minutni preview može pogledati na na http://www.doors-art.com/urban.wmv

Objavljeno 16.03.2005.

Vremeplov

Dođeš, sviraš, i nadaš se da su neki bitni igrači u publici, koji mogu i žele ti pomoći u budućnosti. Odnosno žele pomoći sebi na način da usput možda pomognu i tebi.
Mario Grdošić, glazbeni promotor