Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Uspješno i bučno finale Kreativnosti Riječke kulture

Uspješno i bučno finale Kreativnosti Riječke kultureFinalno izdanje trećeg izdanja festivala Kreativnost Riječke kulture - Krik 3, manifestacije koja promovira mlade neafirmirane umjetnike održano je proteklog vikenda umjesto u riječkom Palachu u omanjem cafe baru Vološčica u Voloskom.

Događaj koji je započeo 2. listopada u riječkom Spiritu premješten je zbog ”papirnatih” problema u Palachu oko dobivanja atesta za buku koji bi se u skoro vrijeme trebali riješiti.

Iako je Vološćica mala i tehnički dosta limitirana, obje večeri su prošle u zanimljivom redanju mladih i neafirmiranih demo bendova s Kvarnera. Stotinjak mladih posjetitelja u obje večeri gledalo je i slušalo prve večeri žestoki Monox, instrumentalistički raspoložen Strip Forbidden, Torrente i ponovo okupljeni Bjuti centar.

Druga večer bila je rezervirana za Muhe bez glave, čakavski rock grupe Burning Nicola i energične hard rockere Denial i Czar. Party je potrajao do kasno u noć, a u Vološćici kažu da već dugo u tom prostoru, i oko njega, nije bilo toliko posjetitelja ovog krajem 90-ih kultnog prostora za izlaske.

U Vološćici se tijekom vikenda najviše svirao hard rock i metal, a oni nešto stariji su se zapitali ne bi li se Vološćica mogla trgnuti iz dugogodišnje letargije te - mladima i onim nešto starijima koji su tamo nekada rado zalazili - mogla ponuditi češća i zanimljivija programska događanja osim ispijanja kave tijekom dana sunčanijih vikenda i ”cuganja” u kasnim satima. (M.S.)

Objavljeno 13.10.2008.

Vremeplov

Bez hrvatskog glazbenog mainstreama manje bismo se smijali. Ovako, u nedostatku humora osim sporadičnih provala Knjaza ili Pervana, imamo festivale i playback nastupe koji na lice umorne nacije mogu izmamiti osmjeh.
Mirela Proselac Remi (Elemental)