Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Val zatvaranja klubova pomeo i Tetu Rožu

Klub ’Teta Roža’ na riječkoj Krimeji će početkom veljače, prema svemu sudeći, također prestati s radom. Zbog niza problema, a ponajviše zbog nemogućnosti produženja radnog vremena, Riječani će ostati bez još jednog popularnog okupljališta u kojem su uživali u brojnim koncertima. Istina je da se ’Teta Roža’ zatvara. Previše je detalja. Kanalizacija, najam, radno vrijeme, a nije bilo podrške ni sa koje strane, izjavio je Nebojša Jurčić, organizator koncerata i direktor tvrtke koja je unajmila taj prostor.

Unatoč dobroj posjećenosti, odličnim koncertima i zadovoljnoj publici, godinu dana nakon kompletne adaptacije i ponovnoga otvaranja, klub je pred zatvaranjem, a uz skupu najamninu, najveći je problem predstavljalo radno vrijeme, odnosno nemogućnost rada nakon ponoći, što je, radi održavanja koncerata, vlasnicima bilo posebno važno. Stoga su od ožujka prošle godine tražili produžetak radnog vremena, no do današnjeg se dana nije ništa promijenilo. Na adresu kluba nije stigla niti odbijenica, već bi sve, kako to kaže Jurčić, nestalo u crnoj administrativnoj rupi. Ne bih nikoga posebno imenovao, ali zatvara se i Palach i mislim da to dovoljno govori o politici kulture u ovom gradu. Vjerovao sam da prostor može zaživjeti bez obzira na sve, no bez podrške je to teško ostvarivo – dodao je Jurčić.

Uz odličan program, uz klub se nije vezao niti jedan incident, a ’Teta Roža’ se u kratko vrijeme profilirala kao klub koji nastoji ne slijediti nikakve trendove, već ponuditi posjetiteljima i nešto drukčiju zabavu. Na pitanje ima li klub ikakvu budućnost, Nebojša Jurčić kazao je kako postoje planovi da se ’Teta Roža’ preseli na drugu lokaciju, no za sada još ništa konkretno.

Palach se ne zatvara već će biti zatvoren voljom odgovorne osobe, odnosno MMC-a i Damira Čargonje. Što se tiče Tete Rože, mogu samo reći da radno vrijeme ne određuje Grad Rijeka, već je to u nadležnosti Ureda državne uprave i odjela za poduzetništvo. Radno vrijeme ugostiteljskih objekata kojima pripada i Teta Roža je od šest do 24 sata, ali što se nas tiče, nemamo ništa protiv produljenja radnog vremena jer smatramo da je klub imao kvalitetne programe – kazao je gradonačelnik Vojko Obersnel za Novi list.

Objavljeno 07.01.2008.

Vremeplov

Pokušavam pronaći dobre svirače koji su i dobri ljudi.
Tim Buckley