Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Više nisu stranci - Novi singl dua Manofon

Više nisu stranci - Novi singl dua ManofonNakon prvog singla ”Ovisnik, zvuk” koji je proveo nekoliko tjedana u samom vrhu VIP music top ljestvice Otvorenog radija, ali i većinu ostalih radijskih postaja, ovih dana je u radijski eter pušten i drugi singl ’Stranci’ riječkog sastava Manofon. Podsjećamo, riječ je riječkom kantautorskom dvojcu kojeg čine Vedran Križan – klavir, klavijature, programiranje i Boris Štok – glas.

Drugi singl kantautorskog dvojca “Manofon” pod naslovom ”Stranci” i dalje njeguje akustični pop zvuk, smirenog, prepoznatljivog ugođaja za ”dnevni boravak”. Upravo je iz tog razloga Manofon u ovoj pjesmi angažirao dva vrhunska jazzera - Henry Radanović na basu i Denis Razz na saxofonu, dok je Alen Tibljaš (Majke, En Face) svirao bubanj i loopove, gitaru je svirao Ivan Pešut, a svojim su prepoznatljivim vokalima pjesmu dodatno obojale Iva Močibob i Elena Tomeček iz grupe E.N.I.

Rezultat ovakve vokalno instrumentalne fuzije glazbenika različitih senzibiliteta ljubavna je pjesma sačinjena od ugodnog groovea i puna atmosfere.

Manofon online: www.myspace.com/manofon.

Objavljeno 11.07.2008.

Vremeplov

Današnji čovjek, većina ljudi, više nije okrenuta kozmosu, prirodi, nego je uronjena u tehnologiju, a ona donosi ugodu i potiče nemir, nesigurnost. Živimo u gradovima gdje imamo sve, ali se gotovo više ni zvijezde ne vide, ni livada, ni priroda, i očigledno da je taj čovjek... ostao uskraćen.
Marijan Jurčević, riječki teolog, teološki antropolog i profesor