Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Završeno glasanje za nagradu ”Status 2008”

Završeno je glasanje za nagradu ”Status 2008”. Nakon perioda u kojem su članovi Hrvatske glazbene unije mogli dati svoje glasove instrumentalistima koji su po njihovom mišljenju najviše istakli u protekloj 2007. godini, te komisije za jazz kategoriju koja je odradila svoj posao, donosimo Vam nominirane u svim kategorijama.

Odaziv glasača bio je veći nego prošle godine iako još uvijek dosta članova HGU nije iskoristilo svoje pravo i mogućnost glasanja. U nekim kategorijama po prvi puta ima više od tri nominirana što samo pokazuje koliko su male bodovne razlike bile, tj. nekoliko je instrumentalista po kategorijama dobilo isti broj glasova.

U prilogu i putem službene stranice nagrade potražite popis nominiranih instrumentalista u kategorijama zabavne/pop-rock i urbane glazbe, narodne i ethno glazbe te jazz glazbe - među njima od Primoraca se izdavajaju: Darko Jurković Charlie (gitara), Ivan Pešut (gitara), Henry Radanović (bas), Slobodan Bobo Grujičić iz grupe Grad i Marko Lazarić (bubnjevi), Denis Razumović (alt saksofon) i Elvis Stanić (harmonika).

Dodjela nagrada ”Status 2008” održati će se u klubu Boogaloo, Zagreb. U glazbenom programu nastupiti će nekolicina nominiranih izvođača: Cubismo, Mavi Kan, Elvis Penava Trio, Hladno pivo feat. Krešimir Oremuš, Gatuzo, Nebojša Buhin, Bruno Kovačić i Marijan Brkić - B.R.K.

Dobitnici posebnih plaketa ”Status 2008” su Tereza Kesovija, Vladimir Kočiš-Zec, Prljavo Kazalište, Igor Savin, Miro Križić, Zlatko Turkalj-Turki Muzej Grada Zagreba, Maja Šojat Bikić, Vesna Leiner, i Boris Mašić, Rock Akademija, najperspektivnija mlada rock grupa - Gatuzo i, kao što smo već pisali, nagrađuje se Grad Rijeka posebnom plaketom za dugogodišnju potporu hrvatskim glazbenicima i riječkoj podružnici HGU-a.

Više na http://nagrada-status.hgu.hr.

Objavljeno 27.03.2008.

Vremeplov

Na fakultetu sam studirao politiku, pa me to zanima. Kako neki vole pročitati dobru knjigu ili preslušati neki CD, tako ja imam potrebu za politikom. Mislim da će kapitalizam uskoro propasti jer mnoge stvari ne štimaju u njemu, posebno u Britaniji. Ma politika je svugdje zanimljiva, bilo da je riječ o Venecueli, Kosovu, Walesu...
Nicky Wire (Manic Street Preachers)