Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

10. Jazz Ex Tempore

10. Jazz Ex TemporeOve godine projekt Jazz Ex Tempore slavi 10. rođendan. Organizatori su izuzetno ponosni na činjenicu da je u ovih 10 godina u projektu sudjelovalo 39 umjetnika iz 24 države svijeta.

Jazz Ex tempore iz godine u godinu pokušava spojiti nespojivo, navesti umjetnike najrazličitijeg kulturnog, teritorijalnog, svjetonazornog i umjetničkog porijekla da zajedno žive, surađuju, suočavaju se s nepoznatim i stvaraju novu glazbu nastalu iz jednotjednog druženja s potpunim neznancima. Jedina poveznica koja ih veže je glazba i ona je i jedini cilj kojoj je posvećen Jazz Ex Tempore.

Onu često ponavljanu maksimu o glazbi bez granica, Liburnia Jazz s ovim projektom već 10 godina za redom potvrđuje, dokazuje i čini je istinitom.

Ove godine će Jazz Ex Tempore ugostiti umjetnike iz Španjolske, Velike Britanije i Hrvatske.
Izuzetna nam je čast što smo ove godine konačno uspjeli dobiti svjetskog genija usne harmonike Antonia Serrana, Španjolca kojeg je veliki Paco de Lucija toliko obožavao da ga je, zbog izuzetne virtuoznosti na instrumentu do tada potpuno neprimjerenom flamencu, primio u sastav i surađivao sve do maestrove nedavne smrti. A kako u Serranovim rukama usna harmonika postaje nešto potpuno neočekivano i kako istinski virtuoz od nemogućeg stvara moguće, publika će moći provjeriti na besplatnom jazz talku u Vili Antonio, u ponedjeljak, 17.11. u 20.00.

Kao vrsni pijanist, pozvan je još jedan Šanjolac, Albert Sanz, umjetnik koji redovno nastupa s Al Fosterom i Javierem Colinom, te Britanac Dorian Lockett na basu, jedan od osnivača i predavača na Dordogne Jazz Summer School u Francuskoj, Camden Institutu, Kingswayu i Morley Collegeu u Londonu. Hrvatsku stranu predstavit će stalni umjetnički voditelj projekta, gitarist i harmonikaš Elvis Stanić, te Branimir Gazdik poznati riječki bubnjar zamjetne studijske i koncertne reputacije

Sljedeći jazz talk u Vili Antonio posvećen je dugogodišnjoj vjernoj publici koju će vjerojatno zanimati što se to na Jazz Ex Tempore-u događalo iza pozornice. Stoga je utorak, 18.11. od 20.00 h rezerviran za proslavu rođendana projekta i Backstage Stories o dosadašnjim izdanjima.

Kao gošća, Andrea Vicari, britanska pijanistica uvelike zaslužna što je projekt 2008. prešao granice Hrvatske, govorit će o albumima i turnejama Jazz Ex Tempore Orchestre u Velikoj Britaniji, Bugarskoj, Nizozemskoj, Italiji i Bosni i Hercegovini, te svojem iskustvu o projektu zajedno s umjetničkim voditeljem Elvisom Stanićem koji će otkriti neke nepoznate informacije o dosadašnjim umjetnicima i događajima.

Kruna svakog Jazz Ex Tempore projekta, pa tako i ovog, je završni koncert koji će se održati u Vili Angiolini, u srijedu, 19.11. s početkom u 20.00.

Ulaz na jazz talkove u Vili Antonio je besplatan, a ulaznice za završni koncert u Vili Angiolini mogu se kupiti sat vremena prije početka koncerta po cijeni od 50 kn.

Objavljeno 16.11.2014.

Vremeplov

Ponekad bih volio da se ne shvaćamo toliko ozbiljno.
Don Henley (The Eagles)