Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

15 godina Peek & Poke-a i u elektronskom ritmu

15 godina Peek & Poke-a i u elektronskom ritmuMuzej informatike Peek&Poke nastavlja s proslavom 15 godina neprekidnog djelovanja. Nakon sjajnog koncerta Stevena Browna slijedi dvodnevni mini festival elektronske glazbe pod nazivom: Naših malih Velikih 15 godina.

Svoje ekskluzivne nastupe u Peek&Poke pripremaju dragi prijatelji: Iv/An, Microslav i poseban inozemni gost Remute.

Festival u petak, 23.9. otvara Iv/An, koji sam voli reći da je njegova ”muzička karijera” popriličan kreativni nered. Samozatajno stvara muziku još od druge polovice devedesetih a jednaku pažnju u kontekstu same muzike poklanja i grafičkom dizajnu, koji mu je ujedno i profesija. Njegov nastup uživo povodom 15. obljetnice muzeja Peek&Poke, bit će njegovo drugo konkretnije gostovanje u Rijeci, a ujedno je i autor vizualnog rješenja za cijeli program.

Nakon Iv/An svoj set sprema i Microslav. Od prvih breakbeatova na Protrackeru i Amigi600 devedesetih, preko nebrojenih VST pluginova na PC-u i FLstudiju do pozamašne kolekcije analognih sintisajzera i ritam mašina danas, elektronski zvuk stalna je inspiracija. Microslav je izdao nekoliko EPa za Crobot Crew, Binalog Productions, Shameless Toady i Bass Agenda records koje ćete čuti u dj setu sa još puno nikada objavljenih uradaka.

U subotu, 24.9., rođendansku proslavu uveličati će zaista poseban gost iz Njemačke, Remute. Glazbenik koji uživa status mega zvijezde u Japanu, a posebnost mu je što svoju glazbu objavljuje na medijima za SNES, GameBoy, Nintendo 64, ...
Vrhunac 8-bitne glazbene umjetnosti po prvi puta u Hrvatskoj!

Peek&Poke je prvi muzej u povijesti računala u Hrvatskoj osnovan je 2007. i trenutno na 300 četvornih metara izlaže preko 1500 eksponata. Izlošci sežu od ”Procalculo” kalkulatora (1914.) do SGI Onyxa.

Ograničen broj ulaznica već je u prodaji putem sustava Entrio te u Dallas music shop Rijeka i u Peek&Poke.

Pojedinačna (za jedan ili drugi dan) cijena ulaznice iznosi 50,00 kn dok će za oba dana (festivalska) biti potrebno izdvojiti 75,00 kn.

Objavljeno 25.08.2022.

Vremeplov

Stratocaster pokriva svu paletu ljudskih emocija a tremolo ti omogućava da učiniš sve... možeš pogoditi svaku notu ljudskog roda.
Jeff Beck