Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

16. dodjela nagrade Status

16. dodjela nagrade StatusU Rijeci je, u Informativnom centru Grada Rijeke (RI info), održana press konferencija povodom održavanja završne priredbe 16. dodjele Nagrade Status 2012. koja će se održati 03.05. u Stereo dvorani s početkom u 21:00.

Konferenciji su nazočili: Husein Hasanefendić - Hus, Predsjednik Hgu, Zvonimir-Dinko Bučević - Buč, Povjerenik Nagrade Status Hgu, Ivan Šarar, Pročelnik Odjela gradske uprave za kulturu Grada Rijeke, Jadranka Čubrić, Tajnik Hgu Podružnice 3 Rijeka i Dražen Baljak u ime autorsko-realizatorskog tima završne priredbe, Udruge K.LJ.B.

Svi govornici izrazili su zadovoljstvo što se završna priredba dodjele Nagrade Status treću godinu održava u Rijeci, (uz potporu Ministarstva kulture RH, HUZIP-a, PGŽ i Grada Rijeke). Dodjelom Nagrade Status 2012. započinje i ovogodišnji Tjedan hrvatske glazbe, koji će u periodu od 03. - 05.05.2012. ponuditi brojna glazbena događanja, i završnu priredbu dodjele
Diskografske nagrade Porin.

Domaćini Tjedna hrvatske glazbe su gradovi Rijeka i Opatija. Završna priredba, koju će voditi djevojke iz grupe E.N.I. ponudit će, kako je istaknuo Zvonimir Bučević Buč, puno dobre glazbe odličnih hrvatskih instrumentalista, čija su se imena ove godine našla u završnom krugu nominacija u 14 kategorija Zabavne,pop-rock i urbane glazbe, Narodne i etno glazbe i Jazz glazbe. Hrvatska glazbena unija od 1997. godine dodjeljuje Nagradu Status najboljim instrumentalistima - članovima Hgu koji su u protekloj godini imali vlastita izdanja ili kao instrumentalisti gostovali na albumima drugih izdavača, a od ove godine bogatija je za kategoriju Session glazbenik.

Odluku o dobitnicima donjet će glasači, članovi Hgu, a završno glasovanje završava u ponedjeljak 23.04.2012. u 12h.

Na Press konferenciji predstavljen je i ovogodišnji vizualni identitet nagrade kojeg je osmislio, Branimir Lazanja-Lazo, a scenarističo-scenografska ekipa iz K.LJ.B.-a (Mrle, Baljak & co.) nudi temu ”Brodoloma” (brodolom glazbenika), općeg potopa Statusa i standarda glazbenika, kojem pored opće krize doprinosi i nabujalo piratstvo.

U Rijeci će uz nazočnost kamera HTV-a, biti uzbudljivo, ali i svečano jer će posebna
priznanja Hgu za doprinos hrvatskoj glazbenoj sceni, povodom obljetnica bavljenja glazbom primiti:
Oliver Dragojević - Split, 45 godina umjetničkog rada
grupa Plava trava zaborava - Zagreb, 30 godina glazbenog djelovanja
grupa Magazin - Split, 30 godina glazbenog djelovanja
alternativna rock grupa Grč - Rijeka, 30 godina glazbenog djelovanja

Posthumne nagrade:
Dražen Buhin - Buha - Bjelovar, Zagreb - Prerano preminulom donedavnom tajniku HGU Zagreb za osobit doprinos HGU, posthumno.
Darko Paurić - Osijek - Novinar/urednik Hrvatskog radija-Radio Osijek. Za doprinos promicanju hrvatske glazbe, posthumno.

Glasovati mogu samo članovi HGU-a. Potrebno je upisati ime, prezime, OIB i/ili broj HGU članske iskaznice. Članovi Hgu mogu glasovati za maksimalno 1 nominiranog instrumentalistu sa liste u svakoj kategoriji. Također je članstvo Hgu zamoljeno da glasuje samo u onim glazbenim područjima koje poznaju, odnosno u kategorijama koje odgovaraju njihovom profesionalnom interesu.

Objavljeno 21.04.2012.

Vremeplov

Za mene je jedino prihvatljivo da je moja glazba živa i da evoluira. Umjetnik će radije prodavati proces nego produkt.
Peter Gabriel