Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

18 friških domaćih dokumentaraca u Opatiji

 18 friških domaćih dokumentaraca u OpatijiLiburnia Film Festival, festival hrvatskog dokumentarnog filma kojim se već 16 godina tradicionalno zatvara ljetne praznike u Opatiji,ove će godine,pod motom ”Gledaj glasno”,biti održan od 20. do 24.08.na maloj Ljetnoj pozornici Opatija i u Vili Antonio.

Sedamhrvatskih dokumentaraca na LFF-u će biti prikazani premijerno, od čega će njih čak pet imati svjetske, a dva hrvatske premijere. „U programu su intrigantni i za naše društvo važni politički dokumentarci, ali i dokumentarci uz koje će se publika sigurno dobro nasmijati.
Posebno smo ponosni na nekoliko novih hrvatskih dokumentarista, a ni ove godine nismo zaobišli doajene hrvatske dokumentaristike poput Igora Bezinovića, Vlade Gojuna, Vlatke Vorkapić i Sunčice Ane Veldić. U konkurenciji su i tri filma nastala u hrvatskoj koprodukciji.“ najavila je izvršna direktorica festivala Jelena Androić.

U pet festivalskih dana, međunarodni žiri odlučivat će o nagradama za najbolji film, režiju, fotografiju, montažu, dizajn zvuka te najbolji regionalni film, a publika će kao i svake godne odabrati svog favorita.

Tim LFF-a i ove godine priprema nekoliko edukacijskih programa, poput RestartoveFilmske početnice za najmlađe, Filmaktivove radionice za mlade i case studija uspješnih hrvatskih dokumentaraca, a u popratnom fillmskom programu ističe se film Riječana Saše Stanića i Marine Banićević”Viva Ludež: Razgovor s trojicom od Ferala”. Detaljan popratni filmski i glazbeni program bit će objavljen uskoro.

LFF je upravo u potrazi za volonterima koji svojim trudom, vještinama, znanjima, motivacijom i dobrim raspoloženjem žele doprinijeti u realizaciji ovogodišnjeg festivala. Poziv je otvoren do 10. kolovoza 2018.

LFF organizira udruga Liburnia Film Festival iz Rijeke. Suorganizator je Restart iz Zagreba a partneri riječka udruga Delta i Festival Opatija. Projekt podupiru Hrvatski audiovizualni centar, Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Primorsko-goranska županija, Grad Opatija i Turistička zajednica grada Opatije.

Petodnevna festivalska ulaznicaiznosi samo 30 kuna dok je dnevna ulaznica 15 kuna.


Vremeplov

Čovjek vidi ono što želi vidjeti, ostalo zanemaruje.
Paul Simon