Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

18 friških domaćih dokumentaraca u Opatiji

 18 friških domaćih dokumentaraca u OpatijiLiburnia Film Festival, festival hrvatskog dokumentarnog filma kojim se već 16 godina tradicionalno zatvara ljetne praznike u Opatiji,ove će godine,pod motom ”Gledaj glasno”,biti održan od 20. do 24.08.na maloj Ljetnoj pozornici Opatija i u Vili Antonio.

Sedamhrvatskih dokumentaraca na LFF-u će biti prikazani premijerno, od čega će njih čak pet imati svjetske, a dva hrvatske premijere. „U programu su intrigantni i za naše društvo važni politički dokumentarci, ali i dokumentarci uz koje će se publika sigurno dobro nasmijati.
Posebno smo ponosni na nekoliko novih hrvatskih dokumentarista, a ni ove godine nismo zaobišli doajene hrvatske dokumentaristike poput Igora Bezinovića, Vlade Gojuna, Vlatke Vorkapić i Sunčice Ane Veldić. U konkurenciji su i tri filma nastala u hrvatskoj koprodukciji.“ najavila je izvršna direktorica festivala Jelena Androić.

U pet festivalskih dana, međunarodni žiri odlučivat će o nagradama za najbolji film, režiju, fotografiju, montažu, dizajn zvuka te najbolji regionalni film, a publika će kao i svake godne odabrati svog favorita.

Tim LFF-a i ove godine priprema nekoliko edukacijskih programa, poput RestartoveFilmske početnice za najmlađe, Filmaktivove radionice za mlade i case studija uspješnih hrvatskih dokumentaraca, a u popratnom fillmskom programu ističe se film Riječana Saše Stanića i Marine Banićević”Viva Ludež: Razgovor s trojicom od Ferala”. Detaljan popratni filmski i glazbeni program bit će objavljen uskoro.

LFF je upravo u potrazi za volonterima koji svojim trudom, vještinama, znanjima, motivacijom i dobrim raspoloženjem žele doprinijeti u realizaciji ovogodišnjeg festivala. Poziv je otvoren do 10. kolovoza 2018.

LFF organizira udruga Liburnia Film Festival iz Rijeke. Suorganizator je Restart iz Zagreba a partneri riječka udruga Delta i Festival Opatija. Projekt podupiru Hrvatski audiovizualni centar, Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Primorsko-goranska županija, Grad Opatija i Turistička zajednica grada Opatije.

Petodnevna festivalska ulaznicaiznosi samo 30 kuna dok je dnevna ulaznica 15 kuna.


Vremeplov

Uzmimo punk muziku. Sa glazbenog aspekta lako je reći da je to ... mm... sranje. Ali, to je također sociološki fenomen po svojim sociološkim implikacijama. Mladi ljudi, kao ljudska bića, odgovaraju okolini koja je manje više neprijateljska ili puna nasilja.

John Mclaughlin