Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

4 # Empeduja Punk Festival

4 # Empeduja Punk FestivalStiže nam jubilarno četvrto izdanje EMPEDUJA punk festivala,ovo ljeto po prvi puta festival će trajati dva dana...

Lokacija je dobro znana plaža na Biviu pored istoimenog beach bar-a. (zadnja autobusna stanica linije 1)

Bendovi koji nastupaju:

Vivere Merda (ITALIA)
Hardcore punk bend iz Italije (Udine/Trst). nastaju 2006. od strane bivših članova benda Piscia Korsakov. Iza sebe imaju mnoštvo svirki i snimljena dva albuma te tri LP-a među kojima je za izdvojiti onaj sa Britanskim punk legendama Disorder!

Cimex (ITALIA)
Vračaju se nakon 15 godina pauze i spremni su ponovno vrisnuti sav svoj bijes i gađenje prema ovom društvu.

”Da, vrijeme se mijenja i mi smo stariji, ali još uvijek ljuti kao kada smo počeli svirati.
Čudno je da nakon toliko vremena značenje naših tekstova ostaje aktualno, možda zato što se globalna situacija pogoršala.

Vaš um je najmoćnije oružje. Iskoristite ga!”

Kurve (ZAGREB)
D-beat/rnr/hc punk uređaj iz zagreba, koji riga vatru, jede građane i usitnjava sitne duše. Energija na najjače, pank na najglasnije, noge na stolu, problemi na pomolu. Mjuza za sve one koji ne stanu u okvire idliičnih slika, Kurve dolaze na Empeduju vidjeti Rijeku i istovariti prikolicu sirove snage iz Zagreba.

Flaška Visočini (Czech Republic)
Brzi i sirovi punk bend iz Češke. Sviraju od 2007. godine,snimili su 6 albuma i dvije kompilacije. Do sada su svirali u Engleskoj, Rumunjskoj, Njemačkoj, Slovačkoj, Hrvatskoj, Poljskoj, Švicarskoj i možda u svim gradovima u Češkoj,kako kažu. Sastav čine trojica članova: Klobouk - gitara i vokal, Lucas - bass i drugi vokal i Finč - bubnjevi.

Beyond The Borders (LATVIA)
Od punk scene do rave scene i natrag, od četveročlanog benda do vojske jednog čovjeka, od dizelskih motora do izleta na bicikl, od Latvije preko cijele Europe do Španjolske.
Formiran kao bend 2005. godine u Rigi u Latviji od strane dosadnih i ljutitih tinejdžera. Izvorno je BTB trebao biti tipičan punk rock bend s gitarama, basom i bubnjevima ali Staz je imao neku čudnu odbojnost prema bubnjarima i članovi benda nisu mogli pronaći prikladnog kandidata u to vrijeme te su počeli su koristiti bubanj FLStudio 4 koji je ubrzo usvojio neke čudne elektronske uzorke i ubrzo je mutirao bend u nekoj vrsti punka , metalni elektro hibrid. Inspirirani takvim poznatim djelima kao što su Atari Teenage Riot, Toxigen, Intro5pect, Prodigy i lokalna industrijska glazbena scena.

Band je prošao mnoge promjene u postavi, a 2011. se raspao kao bend. Staz se preselio u Španjolsku i sam nastavio projekt dok je živio u skvotu. Imao je nekoliko sastanaka s gitaristom Alexom i pjevačem Cheap6 u Barceloni. Godine 2013. BTB je izdao Time Will Come album i otišao svirati biciklističkom turom južno oko Francuske. Godine 2014. još jedna solo biciklistička tura od Barcelone do Varšave i natrag. To je bila misija, projekt. Svirati za prikupljanje novca za sirotište u Latviji biciklima za djecu. Jedna godina nije bila dovoljna pa je 2015. BTB otišao na turneju Heavy machinerya u znak podrške prvom solo albumu Odin - protiv stroja (ja sam sam protiv stroja). Projekt je usvojen uz podršku mnogih prijatelja i ljudi uključenih u ovu inicijativu. A djeca su dobila oko 20 bicikala.

Staz je nastavio samostalno stvarati glazbu i često samostalno objavljivati ​​nove albume koji su dostupni na web-stranicama besplatno. U kombinaciji s konstantnim turnejama diljem Europe i šire.

2019. opet je novi korak u glazbenom putovanju Beyond the Borders. Neka nova tehnička dostignuća s novom opremom i zaobilaznica u svijet punk rocka, a BTB je opet uništio gitaru na pozornici !!! Dođite i uvjerite se da je nomadska solarna mutacija tekno rave žilava kao hardcore punk!

.upset (ZABOK)
Hardcore bend iz Zaboka,nastao oko 2002. godine u bubnjarskoj garaži s ciljem da oživi lokalnu underground scenu. U proteklih 14 godina, .upset je snimio dva demo albuma, dva albuma u punoj dužini, Opiate For The Masses (2010) i Slaves of the New World (2014) i EP Dark Times (2016.). Bend je svirao na desetke koncerata uz mnoge hardcore bendove, uključujući bendove poput Madballa, Pro-Paina, First Blood & Slapshota. Bend nudi moćne hardcore rifove lirski popraćene kritičkim pristupom svim oblicima društvene nepravde!

Drotpad (ZAGREB)
Četveročlani punk bend iz Zagreba koji postoji od studenog 2016. godine, a svira malo brži hardcore punk s odlschool prizvukom i angažiranim tekstovima. Nakon brojnih izmjena postave, u studenom 2018. orginalni gitarist Tuna sjeo se za bubnjeve, Frenki, kao orginalni vokal i tekstopisac, i dalje piše i pjeva, Nadia je na basu, a Majk na gitari. Iza njih je gomila svirki diljem Hrvatske (Zagreb, Novi Marof, Zadar, Rijeka, Požega, Split, Umag), jedan demo album, jedan studijski album i jedan split s Abergazom. Nadaju se uskoro snimiti još jedan studijski album jer je razlika između onoga kako sad zvuče i kako zvuče na spomenutim snimkama postala prevelika

Fried Brain (PULA)
Mladi hardcore-punk bend iz Pule. Postoje svega godinu i pol dana,imaju jedan S/T album koji je novo izdat.

Ulaz je besplatan!

Objavljeno 30.07.2019.

Vremeplov

Mislim da je jako malo iskrenoga bilo i ostalo vezano uz punk, ali ono što je preživjelo, esencija prvotne ideje, egzistira i danas u nekoj drugoj formi.
Zoran Žmirić, riječki pisac, fotograf i glazbenik