Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

43. Ri Rock festival

43. Ri Rock festivalUnatoč svim preprekama koje sa sobom donosi vrijeme pandemije, 43. Ri Rock festival će se održati u punom sjaju, točnije uživo, u odnosu na prethodnu godinu kada se mogao pratiti samo iz vlastitog doma putem live streama.

Festival se seli na novu lokaciju, pa će tako umjesto Palacha kako je prvotno najavljeno domaćin festivala biti skladište ExPort Delte, gdje će kroz dva dana trajanja nastupiti čak 12 bendova iz Rijeke i okolice uz goste iz regije.

Kao i prethodnih godina Udruga Ri Rock kroz festival pruža autorskim bendovima priliku za nastup pred publikom kako bi predstavili svoj rad. Kroz svojih 42 izdanja Ri Rock festival je ostao jedan od najstarijih i najpoznatijih glazbenih događanja u regiji namijenjen neafirmiranim bendovima, a dosad su kroz njega mnogi glazbenici stasali u danas najpoznatije rock izvođače u RH i šire. Odabrani bendovi dobili su priliku za revijalni nastup, dakle bez klasičnog koncertnog natjecanja bendova uz podršku glazbenika koji su pridonijeli regionalnoj alternativnoj sceni kroz povijest.

U petak 10.12.2021. podršku će mladim bendovima dati pulsko Atomsko Sklonište, koje baš ove godine slavi svojih 45 godina postojanja. Njihovom nastupu prethoditi će nastupi bendova: Soulcase, Zenoth, Hand Of Apollo, Freaktion i FANAA. Vrijedi istaknuti da je riječka FANNA na prošlogodišnjem festivalu osvojila Ri Rock Kipić i odnijela pobjedu u kategoriji Nove nade.

U subotu 11.12.2021. stići će gosti iz Novog Sada - Atheist Rap, koji se od svojih početaka s kraja 80ih godina do danas svojom glazbom ustrajno bore protiv mržnje i zaglupljivanja. Njihov sarkastični humor je univerzalno potreban i primjenjiv na ovim prostorima, pogotovo u vremenu u kojem danas živimo. Njihovom nastupu prethoditi će nastupi bendova: Johnny Quid, The Low Kicks, Sick Sheets, Fervent Inc. i Restless Sea.

Program festivala od 40. izdanja uključuje i dodjelu nagrada Ri Rock Kipić, koja će se ove godine dodjelivati kroz obje večeri. Voditeljica dodjele biti će Lorena Zec, psihologinja i aktivistkinja za ženska prava koja po danu radi u Savjetovalištu za žrtve partnerskog i seksualnog nasilja, a po noći se pretvara u pravu obožavateljicu riječke rock scene.

Ri Rock Kipić 2021
Pobjednici u pojedinim kategorijama će osim Ri Rock Kipićem kojeg je ove godine izradila ekipa iz RiUse centra, biti nagrađeni i bogatim nagradama koje su omogućili pokrovitelji festivala.

Tattoo studio Do Kosti nagrađuje izradom tetovaže u vrijednosti 2000 kn, Profectus Media besplatnim snimanjem spota, dok Udruga Ri Rock u suradnji s Marom Prpić daje dva photo sessiona za bendove u vrijednosti 1500 kn. Dizajn art covera albuma i t-shirt art daruju All Things Rotten, Ghost Tattoo&Laser removal i MOSK, a tisak 30 majica Lumer Shop. Bonove (1500 kn, 2000 kn i 3000 kn) za kupnju glazbene opreme daruje Euromusic Agency i Udruga Ri Rock, a Studio Palach 30 sati snimanja + miks.

Osim toga, pobjednici u pojedinim kategorijama dobiti će i ulaznice za 11. Rijeka Tattoo Expo, recenziju albuma na portalu Moja Rijeka (Vlado Simcich Vava) i intervju u Novom listu. Radio Rijeka i Radio Korzo će pobjednika u kategoriji Single 2021. (Ivica Vrkić) nagraditi emitiranjem singla kroz cijelu 2022. godinu te intervjuima.

Akcija doniranja
Uz skupljanje donacija za Azil za pse koje se odvija na većini događaja u organizaciji Udruge Ri Rock, donacije će se skupljati i za devetogodišnjeg Tina. Akcija se provodi suradnji s Rijeka Tattoo Expom, riječkom tattoo konvencijom na kojoj je akcija i započela te Općinom Kostrena, Turističkom zajednicom općine Kostrena, Centrom kulture Kostrena i Kanalom Ri. Tinu je s dvije godine dijagnosticirana cerebralna paraliza (spastična tetrapareza) što znači da su mu zahvaćene obje ruke i noge. Kao posljedica toga Tin još ne hoda i teško se koristi rukama te je neverbalan. Unatoč tome Tin je danas drugašić. U proteklih više od sedam godina Tin je bio na raznim terapijama u Hrvatskoj i inozemstvu koje su mu pomogle u razvoju. Kako bi Tinu omogućili daljnji napredak i olakšali kretanje potrebna su mu razna invalidska pomagala.
Udruga Ri Rock već nekoliko godina održava projekte i radionice za djecu s teškoćama u razvoju te se odlučila uključiti u započetu akciju doniranja, pa će tako na festivalu obje večeri biti postavljene donacijske kutije u koje posjetitelji mogu ubacivati dobrovoljne priloge.

Ulaznice, COVID info i merch
Cijena jednodnevne ulaznice za festival iznosi 35 kuna, dok je cijena festivalske 60 kuna. Ulaznice će biti u prodaji samo na ulazu festivala, dakle bez pretprodaje. Za sudjelovanje na festivalu biti će potrebna COVID potvrda, a za sve one koji je nemaju biti će osigurano testiranje na ulazu po cijeni od 35 kuna.

Na ulazu će uz ostali merch festivala u prodaji biti i fantastični plakat koji je izradio Ivan Montan iz Do Kosti tattoo studija. Plakat sadrži brojne detalje koji održavaju Rijeku i njenu scenu, a motivi s plakata će naći i na ovogodišnjoj festivalskoj majici i bedževima. Sve će biti dostupno za kupnju po pristupačnim cijenama, idealno za ljubitelje riječke scene i poklone za nadolazeće blagdane.

Vrata festivala otvaraju se svaki dan u 19 sati, a zatvaraju u ponoć. Festival će se održati uz poštivanje svih mjera propisanih od strane Stožera civilne zaštite koje su na snazi, uz obavezno nošenje zaštitnih maski i održavanje distance.

Objavljeno 06.12.2021.

Vremeplov

Ne plačite za Novim valom, danas je scena bogatija.
Ante Ljubičić (St!llness)