Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

45. Ri Rock Festival

45. Ri Rock Festival45. izdanje Ri Rock Festivala nastavlja svoju tradiciju podrške alternativnoj riječkoj glazbenoj sceni uz odlične note s riječke scene i dodjelu prestižne nagrade Ri Rock Kipić.

Festival će predstaviti kako mlade, prijavljene bendove i glazbenike, tako i afirmirane izvođače koji će dodatno obogatiti proslavu još jedne godine ovog dugovječnog festivala. Festival će se održati u kultnom klubu Palach u Rijeci tijekom dva dana, 15. i 16. prosinca 2023. godine.

Kao headlineri festivala nastupit će Mašinko i Alergija, a pridružit će im se prošlogodišnji dobitnici nagrada Ri Rock Kipić u dvije glavne kategorije Po’ Metra Crijeva i Ministranti.

Kao i prethodnih godina, Udruga Ri Rock pruža autorskim bendovima priliku da predstave svoj rad publici. Kroz 44 prethodna izdanja, Ri Rock festival ostao je jedan od najstarijih i najpoznatijih glazbenih događanja u regiji posvećen neafirmiranim bendovima. Mnogi glazbenici su kroz ovaj festival pronašli svoj put do šire publike. Prijavljeni bendovi će dobiti priliku za revijalni nastup, bez klasičnog natjecanja, uz podršku glazbenika koji su oblikovali regionalnu alternativnu scenu kroz povijest.

Udruga Ri Rock će po peti put održati dodjelu nagrade Ri Rock Kipić. Cilj nagrade je podržati i istaknuti rad glazbenika alternativnog izričaja koji su 2023. godine izbacili singlove, albume, spotove i na razne načine obogatili glazbenu scenu.

Nagrade će također biti dodijeljene umjetnicima koji su doprinijeli svojim dizajnima albuma, majica i spotova. Stručni žiri, sastavljen od važnih aktera Ri Rock scene i članova Udruge Ri Rock, odabrat će pobjednike u sedam kategorija (Izvođač godine, Album godine, Single godine “Ivica Vrkić”, Spot godine, Album art cover, T-shirt art) uz posebnu dodatnu kategoriju “Legenda Ri Rock scene” povodom malog jubileja festivala.

Sponzori festivala i Udruga Ri Rock dodijelit će bogate nagrade, uključujući simbolični Ri Rock Kipić kao znak zahvale za doprinos riječkoj sceni.

Nastavlja se suradnja s Azilom za pse ”Društvo za zaštitu životinja Rijeka”. Donacijske kutije za dobrovoljni prilog za nezbrinute životinje bit će postavljene na vidljivim mjestima u Palachu.

Cijena ulaznice za jedan dan u pretprodaji iznosi 10€, a na dan 12€, dok festivalska ulaznica iznosi 17€ u pretprodaji, a na dan 20€. Ulaznice su dostupne u pretprodaji online putem sustava Core event. Osim online, ulaznice se mogu kupiti u Beertiji, Dallasu u Rijeci te Rockmarku i Dirty Old Shopu u Zagrebu kao i na prodajnim mjestima Tiska, a biti će u prodaji i na ulazu u Palach na dane održavanja festivala.

Vizualni identitet festivala i ove godine potpisuje Ivan Montan (Ive Sekira) iz tattoo studija ”Do Kosti”. Tijekom festivala, posjetitelji će moći kupiti majice, magnete i bedževe s motivima ovogodišnjeg vizuala.

Objavljeno 13.12.2023.

Vremeplov

Nemam moto već vjerujem u ljude.
Žak Valenta, riječki redatelj