Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

8. Barufe!

8. Barufe!Ove godine popularni Barufi slave osmi rođendan, a održati će se 27. i 28. svibnja u opatijskom Ljetnom kinu.

Već tradicionalno ovaj festival ugošćuje i aktualnog pobjednika HGF-a tako da će u Opatiji nastupiti zagrebački bend New Level. Više o ovogodišnjim Barufima možete saznati ako dođete točno u 21.00sati u srijedu 30.03. u Sax! na kratku PRESS konferenciju.

Organizatori Barufa istu će začiniti i koncertnim nastupom festivalskog benda Eksplozija iz Opatije, koji će odsvirati i novu pjesmu festivala, nakon čega slijedi uobičajena natjecateljska HGF večer.

Evo i nekih ovogodišnjih potvrđenih bendova koji će nastupiti na Opatijskim Barufama: Exploited (UK), T.B.F., Atheist rap (SR), Macka B (UK), Las Balkanieras, Father, Hesus Attor, Erotic Biljan And His Heretics...

Nakon srijede, sljede još 3 četvrtfinalne večeri u Sax!-u: 06.04., 19.04. i 26.04. Deset izabranih bendova ide u polufinala koja će se dogoditi početkom svibnja. Četiri najbolja benda idu na finala u Zabok (24. i 25. lipnja).

Inače ove se godine za 15. jubilarni HGF prijavilo više od 200 izvođača. Njih 67 izabrano je da se uživo predstavi stručnom žiriju festivala na 18 natjecateljskih koncerata. Ove godine po prvi puta HGF održava prednatjecanja izvan Zaboka i Zagreba, tako da će žiri tijekom travnja i svibnja putovati u Split i Pulu.

Objavljeno 31.03.2011.

Vremeplov

Problem svih malih bendova (nezavisnih, nekomercijalnih) je taj što sve moraju sami, jer nitko osim njih nema koristi od njihovih projekata.


Raul Jereb ([mandelbrot set]), intervju za RiRock.com