Top singlovi

  1. David Bowie - The Stars (Are Out Tonight)
  2. Depeche Mode -Soothe My Soul
  3. Zaz - On Ira
  4. Mark Knopfler - Privateering
  5. My Buddy Moose - Shine! Shine! Shine!
  6. Muse - Panic Station
  7. Queens Of The Stone Age - I Appear Missing
  8. Lana Del Ray - Young And Beautiful
  9. Thirty Seconds To Mars - Up In The Air
  10. Bullet For My Valentine - P.O.W.

Top album

David Bowie – The Next Day

dvd preporuka

Iron Maiden - "Maiden England Tour"

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

8. mart u Art kinu Croatia

8. mart u Art kinu CroatiaDistune promotion & Art-kino Croatia vas pozivaju na riječku premijeru filma ’’Mima i Marta-aktivistčki ljubavni film” autorskog dvojca Damira Radića i Sanje Ribičić Radić, a nakon projekcije filma slijedi koncertni nastup ženskog pjevačkog mješovitog zbora, Le Zbor.

No ni to nije sve, nakon službenog dijela, slijedi after party koji će se održati u klubu Tunel, a za sve one koji kupe kino ulaznicu Tunel nagrađuje pićem dobrodošlice.

Mima i Marta – aktivistički ljubavni film”(režija: Damir Radić, Sanja Ribičić Radić,uloge: Mima & Marta, scenarij: Damir Radić, Sanja Ribičić Radić, Hrvatska, 2012., 37 min.)

Intimni portret Mime i Marte u samo 37 minuta donosi ’slatke rasprave’ o brojnim životnim i ljubavnim pitanja glavnih protagonistica. Zabrinjava li ih što drugi misle o njima ili razlici u godinama te koji su njihovi stavovi o pravima životinja pratimo kroz ovaj ’talking head’ doks sa zabavnim i neočekivanim intermecima te asocijativnim poglavljima koji nude svojevrsni filmski hommage pažljivo odabranim kultnim filmovima.

Le Zbor je prvi mješoviti ženski, lezbijsko feministički zbor u regiji i uopće u ovom dijelu Europe, krasi ga glas o savršenom spoju kulturno umjetničkog aktivizma i lakih nota. S pravom se može reći da se od 2005. otkako djeluje, etablirao kao promotor ljudskih prava i kulturno-umjetničkog aktivizma među mlađom urbanom populacijom, a i šire. Le Zbor broji petnaestak članica/pjevačica a nastupa a capella i uz pratnju benda.

Le Zbor je pod stručnim vodstvom dirigentice Lidije Dokuzović do sada održao više od sto nastupa diljem Hrvatske i inozemstva. Posebno zapaženi bili su međunarodni nastupi u Londonu 2009. na Various Voices festivalu, u Koelnu 2010. na Gay Games te 2011. u Beču na Duginom balu. Osim samostalnih koncerata Le zbor je sudjelovao u raznim umjetničkim projektima (filmovima, kazališnim predstavama, likovnim izložbama, modnim revijama...a čak se pojavio i u stripu) te je surađivao s poznatim domaćim umjetnicama i kolektivima (Sanja Iveković, Ivana Popović, Dubravka Crnojević-Carić).

O Le Zboru je 2009. snimljen i kratki dokumentarni film pod nazivom Bože čuvaj Le Zbor koji je prikazan na raznim festivalima u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Makedoniji.

”Hrvatske budnice” prvi je album Le Zbora izdan by Dirty Old Records 2012. godine kojim se zaokružuje šest godina djelovanja zbora. Dvaneaest nezaboravnih Le Zbor hitova, sedam ilustracija u kojima Helena Janečić vizualno interpretira pjesme Le Zbora i origami dizajn Kune Zlatice - Le Zbor paketić je spreman za vizualno-auditivni doživljaj.

Prije upotrebe posavjetujte se s liječnicom ili ljekarnicom radi mogućih kontraindikacija i nuspojava. Proizvod je dosutupan u svim boljim prodavaonicama cd-a, i bez recepta. Sluša se na repeat i uz glasno pjevanje.ulaznice: 25/35kn
ulaznice se isključivo mogu kupiti na blagajni art-kina
početak 21:00


Objavljeno 27.02.2013.

Vremeplov

Čovjek određuje kvalitetu prema nekom svom afinitetu.
Cane (Partibrejkersi) intervju za RiRock.com