Top singlovi

  1. David Bowie - The Stars (Are Out Tonight)
  2. Depeche Mode -Soothe My Soul
  3. Zaz - On Ira
  4. Mark Knopfler - Privateering
  5. My Buddy Moose - Shine! Shine! Shine!
  6. Muse - Panic Station
  7. Queens Of The Stone Age - I Appear Missing
  8. Lana Del Ray - Young And Beautiful
  9. Thirty Seconds To Mars - Up In The Air
  10. Bullet For My Valentine - P.O.W.

Top album

David Bowie – The Next Day

dvd preporuka

Iron Maiden - "Maiden England Tour"

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

8. mart u Art kinu Croatia

8. mart u Art kinu CroatiaDistune promotion & Art-kino Croatia vas pozivaju na riječku premijeru filma ’’Mima i Marta-aktivistčki ljubavni film” autorskog dvojca Damira Radića i Sanje Ribičić Radić, a nakon projekcije filma slijedi koncertni nastup ženskog pjevačkog mješovitog zbora, Le Zbor.

No ni to nije sve, nakon službenog dijela, slijedi after party koji će se održati u klubu Tunel, a za sve one koji kupe kino ulaznicu Tunel nagrađuje pićem dobrodošlice.

Mima i Marta – aktivistički ljubavni film”(režija: Damir Radić, Sanja Ribičić Radić,uloge: Mima & Marta, scenarij: Damir Radić, Sanja Ribičić Radić, Hrvatska, 2012., 37 min.)

Intimni portret Mime i Marte u samo 37 minuta donosi ’slatke rasprave’ o brojnim životnim i ljubavnim pitanja glavnih protagonistica. Zabrinjava li ih što drugi misle o njima ili razlici u godinama te koji su njihovi stavovi o pravima životinja pratimo kroz ovaj ’talking head’ doks sa zabavnim i neočekivanim intermecima te asocijativnim poglavljima koji nude svojevrsni filmski hommage pažljivo odabranim kultnim filmovima.

Le Zbor je prvi mješoviti ženski, lezbijsko feministički zbor u regiji i uopće u ovom dijelu Europe, krasi ga glas o savršenom spoju kulturno umjetničkog aktivizma i lakih nota. S pravom se može reći da se od 2005. otkako djeluje, etablirao kao promotor ljudskih prava i kulturno-umjetničkog aktivizma među mlađom urbanom populacijom, a i šire. Le Zbor broji petnaestak članica/pjevačica a nastupa a capella i uz pratnju benda.

Le Zbor je pod stručnim vodstvom dirigentice Lidije Dokuzović do sada održao više od sto nastupa diljem Hrvatske i inozemstva. Posebno zapaženi bili su međunarodni nastupi u Londonu 2009. na Various Voices festivalu, u Koelnu 2010. na Gay Games te 2011. u Beču na Duginom balu. Osim samostalnih koncerata Le zbor je sudjelovao u raznim umjetničkim projektima (filmovima, kazališnim predstavama, likovnim izložbama, modnim revijama...a čak se pojavio i u stripu) te je surađivao s poznatim domaćim umjetnicama i kolektivima (Sanja Iveković, Ivana Popović, Dubravka Crnojević-Carić).

O Le Zboru je 2009. snimljen i kratki dokumentarni film pod nazivom Bože čuvaj Le Zbor koji je prikazan na raznim festivalima u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Makedoniji.

”Hrvatske budnice” prvi je album Le Zbora izdan by Dirty Old Records 2012. godine kojim se zaokružuje šest godina djelovanja zbora. Dvaneaest nezaboravnih Le Zbor hitova, sedam ilustracija u kojima Helena Janečić vizualno interpretira pjesme Le Zbora i origami dizajn Kune Zlatice - Le Zbor paketić je spreman za vizualno-auditivni doživljaj.

Prije upotrebe posavjetujte se s liječnicom ili ljekarnicom radi mogućih kontraindikacija i nuspojava. Proizvod je dosutupan u svim boljim prodavaonicama cd-a, i bez recepta. Sluša se na repeat i uz glasno pjevanje.ulaznice: 25/35kn
ulaznice se isključivo mogu kupiti na blagajni art-kina
početak 21:00


Objavljeno 27.02.2013.

Vremeplov

Kada pričamo o tome tko je najviše utjecao na moj glazbeni ukus moram ti reći da su to... pa, moji roditelji. Oni su razgovarali pjevajući. Stvarno. Stalno su pjevali... ujutro, navečer, stalno. Pogotovo moj otac. On je Irac, znaš? Nakon par pinti piva samo bi pjevao na sav glas. U takvoj atmosferi sam odrasla do 14-te godine mada se tada uopće nisam planirala baviti pjevanjem...
Roisin Murphy, intervju za RiRock.com