Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Almanah hrvatske glazbe

Almanah hrvatske glazbeU pripremi je izlazak 6. edicije ’Almanah hrvatske glazbe - vodič za 2007. godinu’ s kojim priređivači žele što kvalitetnije i točnije predstaviti glazbene događaje i glazbenu industriju s područja Hrvatske. Priprema je započela u lipnju i trajati će do kraja studenog, a objava podataka je besplatna. Predviđeni izlazak knjige je prosinac 2006. Izdavač knjige je Piano d.o.o., a priređivači su kao i do sada Hrvatska udruga orkestralnih i komornih umjetnika HUOKU, Hrvatska glazbena unija HGU i Hrvatska udruga za zaštitu izvođačkih prava HUZIP.

Priređivači mole glazbenike i ostale sudionike scene da im do 29. rujna jave eventualne promjene i nadopune podataka putem obrazaca za prijavu koje možete popuniti na internet stranici u formama obrazac za organizacije, udruge, izdavačke kuće, managere, obrazac za izvođače, producente, kantatutore, DJ-e itd. Ukoliko trebate više podataka o novom izdanju, iste možete naći na web stranici www.glazbeni-vodic.com.

Od 1998. godine, tri najveće hrvatske glazbene strukovne udruge HUZIP, HGU i HUOKU, započele su praksu da na jednostavan i praktičan način omoguće svojem brojnom članstvu dostup i uvid u sve podatke i informacije koje su neposredno povezane s glazbenom djelatnošću i cjelokupnom glazbenom industrijom u Hrvatskoj.

Pred nama se nalazi peto izdanje a sadržajne odrednice Hrvatskog glazbenog vodiča određene su svakodnevnim potrebama za praktičnim informacija brojnih sudionika koji stvaraju, kreiraju, organiziraju i djeluju na svim područjima i svim oblicima glazbene umjetnosti u Hrvatskoj.

Uz ažurirane podatke po poglavljima novo izdanje obogaćeno je dodatnim tekstovima o zbirkama iz Hrvatskih muzeja a posebno mjesto zauzimaju biografije svih dosadašnjih posebnih i životnih dobitnika diskografske nagrade “Porin”, po prvi puta na jednom mjestu.

Na 636 stranica - 44 colora, nalaze se kontakti s više od 1000 izvođača, 2000 udruga i organizacija, 3000 osoba, više od 1500 e-mail i 800 web adresa, novi Zakon o Autorskom i srodnim pravima i još mnogo toga. U redovnoj prodaji cijena za članove udruga priređivača je 80,00 kn, a za sve ostale 120,00 kn.

Robert Paulić / Artist info

Objavljeno 27.07.2006.

Vremeplov

Gunđanje je smrt za ljubav.
Marlene Dietrich