Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Almodóvarova retrospektiva i Queer momenti u Art-kinu

Almodóvarova retrospektiva i Queer momenti u Art-kinuU sklopu retrospektive filmova Pedra Almodóvara na repertoaru Art-kina će se naći šest nagrađivanih filmskih ostvarenja. Srpanjski Queer MoMenti donose ’12 ljutih Libanonaca: dokumentarac’.

Enfant terrible španjolskog filma, Pedro Almodóvar, u Art-kino stiže kroz retrospektivu žanrovski raznolikih filmova nastalih između 1986. i 2011. godine.

Tijekom 15 mjeseci, 45 zatvorenika, od kojih su neki posve nepismeni, zajedno su radili adaptaciju poznate drame Reginalda Rosea 12 ljutih muškaraca, svjetski poznate zbog filma Sidneya Lumeta s Henryjem Fondom. 12 ljutih Libanonaca: dokumentarac naći će se na programu Queer MoMenata u ponedjeljak, 8. srpnja.

U trileru Matador teme seksa, smrti i religije provlače se kroz troje protagonista. Bivši matador kojemu jedino uzbuđenje predstavlja ubijanje, odvjetnica sa sličnim sklonostima te mladi matador (Antonio Banderas) dovode do neobičnog zapleta i istrage jednog ubojstva. Matador je na programu Art-kina u utorak, 9. srpnja.

U srijedu, 10. srpnja riječka publika može pogledati Almodóvarov film Pričaj s njom koji je 2003. godine nagrađen Oscarom za najbolji scenarij, uz preko 50 drugih nagrada. Drama Pričaj s njom istražuje prijateljstvo dvojice muškaraca povezanih neobičnim spletom okolnosti.

Slojevita i strastvena drama Loš odgoj kroz ponovni susret glavnih protagonista, Ignacija i Enriquea, propituje njihovu prošlost i život u kojem su se trenutno našli. Posljednice katoličkog odgoja i zlostavljanja za vrijeme Franca polazište su ove nagrađivane drame prepune napetih momenata. Izvanredan Gael García Bernal te odlična fotografija i glazba dovoljan su razlog za dolazak u kino u četvrtak, 11. srpnja.

Tragikomična drama Vraćam se istražuje odnosne tri generacije žena iz jedne španjolske obitelji. Almodóvar je u ovom filmu veliku pažnju posvetio detaljima i boji, ali karakteristično i ženskim likovima, posebice glavnoj protagonistici Raimundi čiju ulogu tumači neponovljiva Penélope Cruz. U Cannesu 2006. godine, uz Almodóvara, nagrađena je i cijela ženska glumačka postava koju uz Cruz čine i Carmen Maura, Lola Dueñas, Blanca Portillo, Yohana Cobo i Chus Lampreave.

Melodrama Slomljeni zagrljaji donosi priču slijepog pisca Matea Blanca (Lluís Homar) i fatalne Lene (Penélope Cruz). Ovim se filmom Almodóvar ponovno vraća romantičnom pristupu i melodramatičnosti.

Koža u kojoj živim, osamnaesti dugometražni film velikog španjolskog redatelja Pedra Almodóvara, neobična je adaptacija romana Thierryja Jonqueta Tarantula. Briljantni znanstvenik, plastični kirurg dr. Robert Ledgard (Antonio Banderas), pokušava stvoriti savršenu sintetičku kožu koju testira na misterioznoj ženi koja je ujedno i ključ njegove opsesije. Napeta drama Koža u kojoj živim na programu Art-kina je u nedjelju, 14. srpnja.


Objavljeno 07.07.2013.

Vremeplov

Sviram samo blues i znam da od toga neću zaraditi neke novce. Zato me samo to i zanima.
Howlin’ Wolf