Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Ana Kabalin - ”Menefrego”

Ana Kabalin - ”Menefrego”S albumom prvijencem grupe Metrobolik, te suradnjom sa Vavom na albumu ”Del Mono” i En Face na ”Lako je ostati mlad”, Ana Kabalin se nametnula kao jedno od rijetkih vokalnih osvježenja na riječkoj glazbenoj sceni. Uz matični band, Ana već godinama surađuje s drugim glazbenicima i na raznim projektima (En face, Ri-val, Putokazi, Natali Dizdar, Eurosong, MiK i tako redom).

Nedavno je, ”ne mareći za stilske i estradne klasifikacije, inspirirana potrebom za drugačijim izražajem, koristeći autohtone utjecaje i stilove, pa i jezike”, odlučila ”proširiti vidike” te uz novi produkcijski tim napraviti nešto sasvim drugačije. Prvi u nizu je singl ”Menefrego”. Iako pjesma sigurno ne spada u rok vode već prije u melodični pop na tragu Nene Belana & Fiumensa, zanimljiv je izbor glazbenika koji su realizirali singl. Oni su: Alen Tibljaš (Laufer, Plaćenici, En face) - bubanj, Sandi Bratonja (Urban&4 ) - harmonika i gitare, Vedran Križan (Fiumens) - klavijature i Mario Rašić (Plaćenici, Natali Dizdar) - bas.

Ovo singl izdanje je napravljeno u Pornofunk produkciji koju potpisuje Vedran Križan, a najlakše ga je predstaviti kao neobavezni, opuštajući ljetni pjesmuljak koji kombinira pjevljivi refren na talijanskom jeziku i ”ča” izričaj na tragu kralja čakavice Duleta Bunace ili pak modernije Battifiace. Uistinu, ”baš je briga”, ovo je sasvim drugačije od onog što je Ana radila do sada - očit je prelazak u ”tvrde” komercijalne vode. Uspješan ili ne, pokazati će vrijeme, teško je prosuditi na temelju samo jednog singla.

Mate Bogut

Objavljeno 17.06.2006.

Vremeplov

U principu... bend profukcionira na onoj najbitnijoj stvari, a to su svirke.
Stanislav Grdaković (Morso)