Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Ana Kabalin - ”Menefrego”

Ana Kabalin - ”Menefrego”S albumom prvijencem grupe Metrobolik, te suradnjom sa Vavom na albumu ”Del Mono” i En Face na ”Lako je ostati mlad”, Ana Kabalin se nametnula kao jedno od rijetkih vokalnih osvježenja na riječkoj glazbenoj sceni. Uz matični band, Ana već godinama surađuje s drugim glazbenicima i na raznim projektima (En face, Ri-val, Putokazi, Natali Dizdar, Eurosong, MiK i tako redom).

Nedavno je, ”ne mareći za stilske i estradne klasifikacije, inspirirana potrebom za drugačijim izražajem, koristeći autohtone utjecaje i stilove, pa i jezike”, odlučila ”proširiti vidike” te uz novi produkcijski tim napraviti nešto sasvim drugačije. Prvi u nizu je singl ”Menefrego”. Iako pjesma sigurno ne spada u rok vode već prije u melodični pop na tragu Nene Belana & Fiumensa, zanimljiv je izbor glazbenika koji su realizirali singl. Oni su: Alen Tibljaš (Laufer, Plaćenici, En face) - bubanj, Sandi Bratonja (Urban&4 ) - harmonika i gitare, Vedran Križan (Fiumens) - klavijature i Mario Rašić (Plaćenici, Natali Dizdar) - bas.

Ovo singl izdanje je napravljeno u Pornofunk produkciji koju potpisuje Vedran Križan, a najlakše ga je predstaviti kao neobavezni, opuštajući ljetni pjesmuljak koji kombinira pjevljivi refren na talijanskom jeziku i ”ča” izričaj na tragu kralja čakavice Duleta Bunace ili pak modernije Battifiace. Uistinu, ”baš je briga”, ovo je sasvim drugačije od onog što je Ana radila do sada - očit je prelazak u ”tvrde” komercijalne vode. Uspješan ili ne, pokazati će vrijeme, teško je prosuditi na temelju samo jednog singla.

Mate Bogut

Objavljeno 17.06.2006.

Vremeplov

Smatram da čovjek ne mora potrošiti puno novaca da bi izgledao onako kako želi ili kako se osjeća.
Magdalena Lupi, riječka dramaturginja