Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Analena i Stormsi napunili Place

Analena i Stormsi napunili Place19.02.2011. godine u klubu Place održao se neobičan i zanimljiv koncert zagrebačko-ljubljanskog benda Analene i Stormsa, mlade grupe iz Zagreba.

Oko 23:00h na malu pozornicu Placea stupili su Stormsi. Iako o njima nisam znala puno, osim da su nastali nedavno, 2009. godine, te da sviraju instrumentalni post rock, trojac me oduševio.

Od benda koji ima snimljen samo jedan demo očekivala bih barem nekakve poteškoće tijekom nastupa. No, Slobić (bass gitara), Saša (gitara) i Neven (bubnjevi) profesionalno su odradili svoj kratki koncert i predstavili snimljeni materijal.

Izveli su osam pjesama, među kojima su bile: „Hope or Hype“, „Up The Punks“ i „The Bitter End“. Njihova glazba nije nešto što se čuje svaki dan, te jedva čekam poslušati njihov album prvijenac, koji bi trebao biti izdan ove godine.

Nakon kratke pauze stage je preuzela Analena. Njima ni prostor ni publika nisu bili nepoznati. Ovo im je bio treći put da nastupaju u našim krajevima. Prvi put su nas posjetili u Big Rock Mammi, a zatim u Opatiji na Barufama. No, ako ih pitate kada su nas počastili svojim dolaskom, mogli biste se naći zbunjeni, jer se i sami članovi benda prepiru oko toga da li je to bilo prije četiri, pet, šest ili sedam godina. Kad god to bilo, ostavili su odličan dojam na Riječane, jer se u Placeu tražila karta više.

Već s prvom pjesmom, „108: Cedar Calling Dawn“, prethodno mirni slušatelji „podivljali“ su, a i Analena je „ludila“ izvodeći svoje underground post-punk screamo hitove.

Pjevačica Ana bila je iznimno simpatična izgledom, ali i ponašanjem i pjevanjem. Naime, badminton loptica poslužila joj je kao lančić, dok je kosu ukrasila svjetlucavom trakom. Kada je pričala djelovala je kao hiperaktivna i nježna plavuša; ali čim bi počele pjesme ta malena djevojka ispuštala bi nevjerojatno jake „vriskove“. Neuobičajeni spoj pokazao se dobitnom kombinacijom, jer, kako smo saznali, Analenu su došli slušati čak i fanovi iz Splita i Šibenika.

Neke od pjesama koje su izveli i koje su posjetitelji znali od riječi do riječi bile su: „Carbon Based Organisms“, „Comic Relief“, „Inconstantinopolis“ i „Spilt Milk“; a po završetku koncerta tražio se i bis kada je grupa izvela cover Black Flaga, „Fix Me“.

Ivana Prica

Objavljeno 20.02.2011.

Vremeplov

Život bez glazbe bio bi velika pogreška.
Friedrich Nietzsche