Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Animafest u Art-kinu Croatia

Animafest u Art-kinu CroatiaSvjetski festival animiranog filma, Animafest Zagreb, stiže i u Art-kino Croatia te donosi čak 9 različitih programa. Animafest, dvadeset i drugo izdanje, ove godine donosi izbor kratkometražnih filmova. Od petka, 08.06., do nedjelje, 10.06. riječka će publika imati priliku vidjeti neke od najvrednijih i najvažnijih svjetskih kratkometražnih animiranih filmova nastalih u posljednje dvije godine za malu i veliku publiku.

Svečano otvorenje Animafesta u Rijeci održat će se u petak, 08.06. u 21:00 s posebnim programom Best of Animafest Zagreb 2012 - ovogodišnjim pobjedničkim filmovima. Među pobjedničkim naslovima našla se i topla, zabavna i pomalo apsurdna priča o punašnom Willyu koja je osvojila Grand Prix i Nagradu publike.

Program Best of Animafest sastavljen je od svih glavnih dobitnika festivalskih nagrada te izbora filmova dobitnika posebnih nagrada žirija. Kruna programa jesu dobitnik Grand prixa i nagrade publike film Oh Willy... Emme De Swaef i Marca Jamesa Roelsa o punašnom Willyu koji se u svojim 50-im godinama vraća u nudističku koloniju u kojoj je odrastao da bi se brinuo o umirućoj majci i dobitnik Nagrade Dušan Vukotić za najbolji studentski film - Rojenje autora Jonia Männistöa koji dolazi iz Umjetničke akademije Turku dobitnice ovogodišnje Animafestove nagrade na najbolju školu.Prikazat će se i najbolji film iz Programa za djecu i mlade kanadski Rabljeno Isaaca Kinga te dobitnici posebnih nagrada članova žirija Velikog natjecanja: Veliki zec Atsushia Wade, O svinjokolji Simonea Massia, Romansa Georgesa Schwizgebela, Beluga Shina Hashimotoa i Bobby Yeah Roberta Morgana. Program zatvara dobitnik Nagrade Zlatni Zagreb, film Kakav divan dan oskarovskog kandidata Dona Hertzfeldta iz SAD-a.

Program Animafesta u Rijeci kreće s Hrvatskom panoramom kroz presjek dvogodišnje produkcije hrvatske animacije koji je obilježen kako izražajnim ženskim doprinosima (Jukić Pranjić, Jurić), donedavnim studentima (Dješka, Masnec, Stojnić) tako i već etabliranim autorima (Popović, Šuljić, Tadić).

Japanskog nezavisnog autora Kurija, laureata Animafesta 2012. godine, gledamo u dokumentarnom filmu Evo nas s Yojiem Kuriem te kroz izbor njegovih kratkih animiranih uradaka.

U subotu, 09. lipnja u 21:00 izborom kratkih filmova predstavit će se finska Umjetnička akademija Turku kojoj je selekcijska komisija za studentski film dodijelila nagradu za Najbolju školu animacije u 2012. godini.

Animafest nije ni ove godine zaboravio na svoju najmlađu publiku. U subotu, 09.06.u 10 sati prikazat će se izbor filmova iz bogatog programa Natjecanja filmova za djecu ovogodišnjeg Animafesta, dok je dan kasnije rezerviran za izbor iz serijala Profesor Balthazar.

Program Animafesta u Rijeci završava u nedjelju u 21:00 prikazivanjem filmova kandidata za nagradu Cartoon d’Or, jedninu europsku nagradu za kratki animirani film.

I ove godine pripremljeni su povoljni festivalski paketi za sve koji žele nesmetano uživati u festivalskom programu, pa će uz ulaznice za pojedinačnu projekciju, publika moći kupiti i Animafest dnevnu, ali i festivalsku ulaznicu po povoljnoj cijeni. Ulaz je slobodan za djecu do 12 godina.

Objavljeno 07.06.2012.

Vremeplov

Johnny Cash je jedan od rijetkih koji će proći kroz ”veliko bijelo svjetlo”. Kako vrijeme bude prolazilo postat će daleko važniji od ove glazbene industrije.
Dolly Parton