Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Animafest u Art-kinu Croatia

Animafest u Art-kinu CroatiaSvjetski festival animiranog filma, Animafest Zagreb, stiže i u Art-kino Croatia te donosi čak 9 različitih programa. Animafest, dvadeset i drugo izdanje, ove godine donosi izbor kratkometražnih filmova. Od petka, 08.06., do nedjelje, 10.06. riječka će publika imati priliku vidjeti neke od najvrednijih i najvažnijih svjetskih kratkometražnih animiranih filmova nastalih u posljednje dvije godine za malu i veliku publiku.

Svečano otvorenje Animafesta u Rijeci održat će se u petak, 08.06. u 21:00 s posebnim programom Best of Animafest Zagreb 2012 - ovogodišnjim pobjedničkim filmovima. Među pobjedničkim naslovima našla se i topla, zabavna i pomalo apsurdna priča o punašnom Willyu koja je osvojila Grand Prix i Nagradu publike.

Program Best of Animafest sastavljen je od svih glavnih dobitnika festivalskih nagrada te izbora filmova dobitnika posebnih nagrada žirija. Kruna programa jesu dobitnik Grand prixa i nagrade publike film Oh Willy... Emme De Swaef i Marca Jamesa Roelsa o punašnom Willyu koji se u svojim 50-im godinama vraća u nudističku koloniju u kojoj je odrastao da bi se brinuo o umirućoj majci i dobitnik Nagrade Dušan Vukotić za najbolji studentski film - Rojenje autora Jonia Männistöa koji dolazi iz Umjetničke akademije Turku dobitnice ovogodišnje Animafestove nagrade na najbolju školu.Prikazat će se i najbolji film iz Programa za djecu i mlade kanadski Rabljeno Isaaca Kinga te dobitnici posebnih nagrada članova žirija Velikog natjecanja: Veliki zec Atsushia Wade, O svinjokolji Simonea Massia, Romansa Georgesa Schwizgebela, Beluga Shina Hashimotoa i Bobby Yeah Roberta Morgana. Program zatvara dobitnik Nagrade Zlatni Zagreb, film Kakav divan dan oskarovskog kandidata Dona Hertzfeldta iz SAD-a.

Program Animafesta u Rijeci kreće s Hrvatskom panoramom kroz presjek dvogodišnje produkcije hrvatske animacije koji je obilježen kako izražajnim ženskim doprinosima (Jukić Pranjić, Jurić), donedavnim studentima (Dješka, Masnec, Stojnić) tako i već etabliranim autorima (Popović, Šuljić, Tadić).

Japanskog nezavisnog autora Kurija, laureata Animafesta 2012. godine, gledamo u dokumentarnom filmu Evo nas s Yojiem Kuriem te kroz izbor njegovih kratkih animiranih uradaka.

U subotu, 09. lipnja u 21:00 izborom kratkih filmova predstavit će se finska Umjetnička akademija Turku kojoj je selekcijska komisija za studentski film dodijelila nagradu za Najbolju školu animacije u 2012. godini.

Animafest nije ni ove godine zaboravio na svoju najmlađu publiku. U subotu, 09.06.u 10 sati prikazat će se izbor filmova iz bogatog programa Natjecanja filmova za djecu ovogodišnjeg Animafesta, dok je dan kasnije rezerviran za izbor iz serijala Profesor Balthazar.

Program Animafesta u Rijeci završava u nedjelju u 21:00 prikazivanjem filmova kandidata za nagradu Cartoon d’Or, jedninu europsku nagradu za kratki animirani film.

I ove godine pripremljeni su povoljni festivalski paketi za sve koji žele nesmetano uživati u festivalskom programu, pa će uz ulaznice za pojedinačnu projekciju, publika moći kupiti i Animafest dnevnu, ali i festivalsku ulaznicu po povoljnoj cijeni. Ulaz je slobodan za djecu do 12 godina.

Objavljeno 07.06.2012.

Vremeplov

Nevjerojatno je koliko mnogo možeš naučiti ako su tvoje namjere stvarno iskrene.
Chuck Berry