Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Antenat u klubu Gekko, kao u dnevnom boravku

Antenat u klubu Gekko, kao u dnevnom boravkuU subotu 16.01. 2010. nas je četvrti put u svojoj dugogodišnjoj karijeri posjetio zagrebački subreggae bend Antenat.

Prije samog koncerta kratko sam razgovarala s Nenadom Kovačićem, pjevačem, tekstopiscem i osobom zaduženom za perkusije.

Osvrnuo se na dosadašnje nastupe u našem gradu, rekavši kako doista vole svirati pred Riječanima i kako nisu primijetili da je riječka publika zahtjevnija od one u ostalim gradovima.

Istaknuo je Big Rock Mammu, u kojoj su napravili odličnu atmosferu u malom prostoru. Pohvalio je i Stereo, koji smatra jednim od tri najbolja kluba u Hrvatskoj s aspekta tehničkih mogućnosti.

Na vječito pitanje o slaboj medijskoj eksponiranosti Antenata, odgovorio je da se oni drže spore, utabane i sigurne staze, a da svoju vjernu publiku imaju i u Rijeci, ali i u mjestima poput Zagreba ili Mostara.

Iza njih su dva albuma- Subbing i Karavana. Trenutno rade na novim materijalima, koji još nisu spremni za izvođenje, tako da će noć u Gekku obilježiti pjesme s prva dva albuma.

Nenad Kovačić smatra kako je za dobar koncert potrebno da se poklopi dobro ozvučenje, te dobro raspoloženje publike i benda. Bio je uvjeren da će se u Gekku dogoditi baš to.

Međutim, koncert je kasnio sat i pol. Tek u 23:30 na improviziranu pozornicu malog prostora izašli su: Nenad Kovačić (vokal, perkusije), Davor Barišić (bas), Bojan Horvat (bubanj), Marko Fiket (gitara), Marko Gajer (klavijature), Vladimir Novak (truba), Boris Vidošević (gitara, didge), Ivan Škvorc (saksofon), Ivan Marincel (trombon) i Marin Kobeščak (sound, efekti).

Već prvu pjesmu, „Početak“, popratili su tehnički problemi- otkazala je rasvjeta i nastali su problemi s bas gitarom. Uz taktove pjesme „Opasno je“ grupa je pridobila publiku, a početni problemi bili su zaboravljeni.

Iako su svirali u Rijeci, najvjernijim fanovima pokazala se grupica studenata iz Križevaca, koji su kraj svake izvedbe popratili povicima- „Križevci, Križevci!“, a dobili odgovor- „Rijeka, Rijeka!“.

Na trenutak smo imali atmosferu nogometne utakmice. Na Nenadovoj najdražoj pjesmi, „Possibility“, svi su pjevali i plesali zajedno s bendom.

Odlično raspoloženje pjevač je opisao riječima: „Ovo je kao da smo u dnevnom boravku, a ne na pozornici“. Doista je fascinantno kako je nakon niza problema vedar duh Antenata prešao i na publiku.

Koncert su završili bisom, na kojem su odsvirali četiri pjesme, od kojih je najtraženija bila „Velebeat“.
Krizmatičan bend, „luda“ publika i izvrsna glazba učinili su jučerašnji koncert nezaboravnim. Antenat puno bolje zvuči uživo nego studijski. Ako dosad niste, poslušajte ih obavezno.

Ivana Prica

Objavljeno 18.01.2010.

Vremeplov

Biti u Fleetwood Macu je kao biti na stalnoj grupnoj terapiji.
Mick Fleetwood