Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Antenat u klubu Gekko, kao u dnevnom boravku

Antenat u klubu Gekko, kao u dnevnom boravkuU subotu 16.01. 2010. nas je četvrti put u svojoj dugogodišnjoj karijeri posjetio zagrebački subreggae bend Antenat.

Prije samog koncerta kratko sam razgovarala s Nenadom Kovačićem, pjevačem, tekstopiscem i osobom zaduženom za perkusije.

Osvrnuo se na dosadašnje nastupe u našem gradu, rekavši kako doista vole svirati pred Riječanima i kako nisu primijetili da je riječka publika zahtjevnija od one u ostalim gradovima.

Istaknuo je Big Rock Mammu, u kojoj su napravili odličnu atmosferu u malom prostoru. Pohvalio je i Stereo, koji smatra jednim od tri najbolja kluba u Hrvatskoj s aspekta tehničkih mogućnosti.

Na vječito pitanje o slaboj medijskoj eksponiranosti Antenata, odgovorio je da se oni drže spore, utabane i sigurne staze, a da svoju vjernu publiku imaju i u Rijeci, ali i u mjestima poput Zagreba ili Mostara.

Iza njih su dva albuma- Subbing i Karavana. Trenutno rade na novim materijalima, koji još nisu spremni za izvođenje, tako da će noć u Gekku obilježiti pjesme s prva dva albuma.

Nenad Kovačić smatra kako je za dobar koncert potrebno da se poklopi dobro ozvučenje, te dobro raspoloženje publike i benda. Bio je uvjeren da će se u Gekku dogoditi baš to.

Međutim, koncert je kasnio sat i pol. Tek u 23:30 na improviziranu pozornicu malog prostora izašli su: Nenad Kovačić (vokal, perkusije), Davor Barišić (bas), Bojan Horvat (bubanj), Marko Fiket (gitara), Marko Gajer (klavijature), Vladimir Novak (truba), Boris Vidošević (gitara, didge), Ivan Škvorc (saksofon), Ivan Marincel (trombon) i Marin Kobeščak (sound, efekti).

Već prvu pjesmu, „Početak“, popratili su tehnički problemi- otkazala je rasvjeta i nastali su problemi s bas gitarom. Uz taktove pjesme „Opasno je“ grupa je pridobila publiku, a početni problemi bili su zaboravljeni.

Iako su svirali u Rijeci, najvjernijim fanovima pokazala se grupica studenata iz Križevaca, koji su kraj svake izvedbe popratili povicima- „Križevci, Križevci!“, a dobili odgovor- „Rijeka, Rijeka!“.

Na trenutak smo imali atmosferu nogometne utakmice. Na Nenadovoj najdražoj pjesmi, „Possibility“, svi su pjevali i plesali zajedno s bendom.

Odlično raspoloženje pjevač je opisao riječima: „Ovo je kao da smo u dnevnom boravku, a ne na pozornici“. Doista je fascinantno kako je nakon niza problema vedar duh Antenata prešao i na publiku.

Koncert su završili bisom, na kojem su odsvirali četiri pjesme, od kojih je najtraženija bila „Velebeat“.
Krizmatičan bend, „luda“ publika i izvrsna glazba učinili su jučerašnji koncert nezaboravnim. Antenat puno bolje zvuči uživo nego studijski. Ako dosad niste, poslušajte ih obavezno.

Ivana Prica

Objavljeno 18.01.2010.

Vremeplov

Od nastupa na matricu bježimo ko vrag od tamjana, ne samo zbog sterilnosti takve izvedbe, nego zato jer se svaki naš put kombijem s dečkima pretvori u višesatni koncert mješovitog zbora koji višeglasno reve, a ponekad i pjeva sve od Miše pa do Arcade Firea.
Ivona Maračić (E.N.I.)