Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Art kino Croatia donosi vam dašak Pule!

Art kino Croatia donosi vam dašak Pule!Izbor iz programa Europolis, 59. festivala igranog filma u Puli, donosi 6 filmskih naslova u naše Art-kino, od četvrtka 19. do utorka 24.07.

Pred nama je psihološki triler ’Osveta’, ’Zbogom kraljice’ Benoîta Jacquota, neobična drama ’Povratak u mladost’, dokudrama ’Italija, voli je ili napusti’, napeti triler ’Drugi svijet’ te biografski film o usponu francuskog predsjednika - ’Sarkozy’. U Art-kino dolaze Luca Ragazzi, Gustav Hofer, Etienne Faure, Lucien Guignard i Niels Schneider predstaviti svoja nova filmska ostvarenja.

Nakon intimnog i izrazito duhovitog dokumentarnog filma Iznenada, prošle zime – redateljski duo Luca Ragazzi i Gustav Hofer vraćaju se igrano-dokumentarnim filmom Italy: Love it or Leave It. Iako je većina Lucinih i Gustavovih prijatelja napustila Italiju, oni ipak uskaču u Fiat 500 i daju Italiji još jednu šansu. Avanturistička dokudrama propituje Italiju, građane, ispituje talijanski način života i što je od njega preostalo, prikazuje kako krasnu stranu tako i onu koja i nije reprezentativna. Riječkoj će premijeri filma, u subotu, 21.07., prisustvovati i nerazdvojni par Ragazzi/Hofer.

Psihološko-ljubavni triler Osveta prati bračni par, profesora povijesti i zemljopisa Vincenta i poznatu pijanisticu Marie, koji su sa sinom napustili Pariz i preselili se na farmu pored maloga gradića na jugu Francuske. Iako se Vincent veseli mirnijem načinu života, njegov učenik Thibault ubrzo unosi nemir u čitavu obitelj. Riječkoj će publici svoj novi film, koji u redovnu europsku kino distribuciju kreće tek u veljači 2013., predstaviti glumici Niels Schneider, Lucien Guignard, te redatelj Etienne Faure. Niels Schneider, nagrađen je na Cannesu 2011. za najbolju mladu nadu, a u Art-kinu smo ga imali prilike gledati u filmovima mladog kanadskog redatelja Xaviera Dolana Izmišljene ljubavi i Ubio sam majku.

Francuski triler Drugi svijet u Art-kino donosi svijet video igara koji briše granice virtualnog i stvarnog. Dvoje mladih, Gaspard i Marion, na ljetnom odmoru pronađu izgubljeni mobitel i odluče ga vratiti vlasniku. Ispostavit će se kako to i nije bila najbolja ideja jer je bivši vlasnik počinio ritualno samoubojstvo, a njegova tajanstvena poznanica Audrey uskoro počne uvlačiti Gasparda u opasnu računalnu igru, u ‘Crnu rupu’ - tamni i opskurni svijet video igara i avatara sa smrtno ozbiljnim namjerama u stvarnom svijetu.

Kako je to ponovno biti dječak, najbolje je pogledati u fantastičnoj drami Povratak u mladost koji igra u petak, 20.07. Mogućnost da izmijeni prošlost ukazat će se sredovječnom Thomasu Verniazu u nadrealnom obratu sudbine nakon što zaspi na majčinome grobu. Probudivši se, Thomas shvaća da je ponovno postao dječak u svome rodnome mjestu te da sada može istražiti što se uistinu dogodilo onoga dana kada mu je nestao otac…

Karizmatični, eksplozivni i metodični Nicolas Sarkozy ima velike političke ambicije i želi postati predsjednik Francuske. Na tom putu prate ga brojne emotivne turbulencije, od kojih je možda i najveća rastava braka usred predizborne kampanje. Svoje znanje o Sarkozyju ispitajte u biografskoj drami/komediji Sarkozy koja u Art-kinu igra u ponedjeljak, 23.07. u 21 sat i 30 minuta.

Posljednji film iz međunarodnog programa otvorio je ovogodišnje Berlinale, ali i 59. festival igranog filma u Puli. Dok svi kraljici govore «Zbogom» ostaje jedino vjerna i mlada kraljičina čistačica Sidonie... Godina je 1789, uoči Francuske revolucije, a film je usmjeren na odnos Marie Antoinette i Sidonie. Redatelja filma, Benoîta Jacquota, imali smo čast ugostiti Art-kinu tijekom prošlogodišnjeg Festivala nevidljivog filma, a njegov najnoviji film, Zbogom kraljice, možete pogledati u utorak, 24.07.

Program se održava u dvorištu samostana Gospe Lurdske, u ljetnom Art-kino Croatia (ulaz kroz Kino) od 19. do 24. srpnja u 21 sat i 30 minuta, a broj je ulaznica ograničen na 100.

Objavljeno 19.07.2012.

Vremeplov

Među mnogim stvarima po kojima je Rijeka posebna, riječka glazbena scena zauzima veliko i važno mjesto. Ona nije samo stvar glazbe, ona je postala dio riječkog stila života i načina razmišljanja.
Vojko Obersnel, gradonačelnik Rijeke