Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Art-kino: Gospodin Nitko i Melankolija

Art-kino: Gospodin Nitko i MelankolijaArt-kino Croatia mjesec studeni završava znanstveno-fantastično. Susrećemo se s dva planeta, s Marsom i Melancholijom, a gledamo i dvije zvijezde Jared Leta i Kirsten Dunst i sve to u filmovima Gospodin Nitko i Melankolija.

Od 25. studenog na repertoaru je Gospodin Nitko (Mr. Nobody), distopijska drama ispričana kroz lik Nema Nobody (Jared Leto), najstarijeg čovjeka i posljednjeg smrtnika na Zemlji. Nemovu priču pratimo kroz tri prekretnice u njegovom životu, u dobi od 9, 16 i 34 godine gdje još on uvijek ima mogućnost izbora, hoće li ostati s majkom ili otići s ocem, odnosno hoće li se vjenčati s Annom, Elise ili Jean. U razgovoru s novinarom, Nemo otkriva brojne putove svoje prošlosti u nastajanju.

Gospodin Nitko, film redatelja Jaco Van Dormaela, uz brojne druge nagrade, osvojio je i nagradu publike za najbolji film na Europskim filmskim nagradama.

Studeni završava melankolično - zahvaljujući Larsu von Trieru (Antikrist, Ples u tami, Dogville). Melankolija, znanstveno-fantastična drama, priča je o nedostatku ljubavi, o odnosu bračnog para, o sestrama, o kraju svijeta.
Radnja prati dvije otuđene sestre te mladi bračni par čiju svakodnevicu prekida planet Melancholia koji se ubrzano približava Zemlji.

Filmska kritika Melankoliju opisuje kao «prekrasan film katastrofe».

Naravno, ne škodi istaknuti da se u jednoj od uloga našao i Alexander Skarsgård (Prava krv) te Kirsten Dunst koja je na Cannesu ove godine osvojila nagradu za najbolju glavnu ulogu, a film je nominiran i u kategoriji najbolji film za nagradu Palme d’Or.
Nakon prve projekcije filma Melankolija, 29. studenog u 20 sati, slijedi razgovor s filmskim kritičarima Dejanom Durićem te Draganom Rubešom koji će nam pomoći u razumijevanju trierovske logike.

Objavljeno 26.11.2011.

Vremeplov

Nitko nije potpuno sretan. To nije ljudski.
Billie Joe Armstrong (Green Day)