Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Art kino: Havana i Zagreb u Rijeci

Art kino: Havana i Zagreb u RijeciSedam poznatih i potpuno različitih redatelja potpisuju neobično istraživanje glavnog grada Kube. Benicio del Toro, Gaspar Noé, Pablo Trapero, Julio Médem, Laurent Cantet, Juan Carlos Tabío i Elia Suleiman donose omnibus o jednom tjednu tijekom 2011. godine, od ponedjeljka do nedjelje, u želji očuvanja trenutne slike Havane, grada kojeg sustižu promjene velikih razmjera. U ulogama se, uz same redatelje, pojavljuju i Josh Hutcherson, Daniel Brühl te Emir Kusturica.

7 dana u Havani suvremeni je portret eklektičnog grada sačinjen od sedam poglavlja nastalih sa zajedničkim ciljem – jedinstveni autorski pogled u trenutno stanje glavnog grada Kube. Svako poglavlje prikazuje izvanredne i neobične likove uz pomoć različitih kultura, religijskih svjetonazora i generacija kroz dirljive i zabavne priče.

Svaki od sedam filmova, iako funkcioniraju i kao zasebna cjelina, povezani su osjećajem dramskog jedinstva kroz lokacije i likove koji prelaze granice svake pojedine priče .

7 dana u Havani (7 días en La Habana) na repertoaru Art-kina je od 20. do 29. svibnja.

Osim gostiju iz Havane stižu nam i oni iz Zagreba.

Riječka premijera omnibusa Zagrebačke priče vol. 2 održat će se u četvrtak, 23. svibnja u 20 sati, a gošće premijere su mlada riječka glumica Aleksandra Stojaković te redateljica Hana Veček.

Nakon uspjeha omnibusa Zagrebačke priče, Propeler Film raspisao je javni natječaj za novi omnibus, Zagrebačke priče vol. 2, na koji je pristiglo 142 scenarija od kojih je za realizaciju izabrano njih šest. Trenutno su u tijeku i prijave za scenarij za treći dio uspješnih Priča.

Novi omnibus čine Kruške Hane Veček, Od danas do sutra Sare Hribar, Mucica Alda Tardozzija, Sin Ivana Sikavice prema scenariju Ivana Skorina, Može neko bacit čik odozgo Josipa Viskovića i Na kvadrat Radislava Jovanova Gonza prema scenariju Jasne Žmak. Zagrebačke priče vol. 2 povezuje tema ljubavi i obitelji u Zagrebu.

Kruške donose priču o djevojci Dome koja provodi večer s ocem noć uoči njegova vjenčanja s mnogo mlađom djevojkom. Glavnu ulogu tumači mlada Riječanka Aleksandra Stojaković. Od danas do sutra romantična je drama o mladom ljubavnom paru koji se manje ili više uspješno nosi s nametnutim klišejima o modernom bračnom životu. U Mucici mladi bračni par dramatično, ali i komično proživljava prvi samostalni odlazak sina Tvrtka u školu. U filmu Sin jedan ranojutarnji neplanirani trening možda će ponovo povezati oca i sina. Može neko bacit čik odozgo prati Jasnu i Darka koji u očekivanju prinove moraju živjeti s ocem alkoholičarem. U posljednjem filmu omnibusa, Na kvadrat, Mia i Sara sele se u novi stan. Hoće li se izgubiti i njihova ljubav među kutijama?

Za sve koji su propustili prve Zagrebačke priče mogu ih pogledati 21. i 22. te 25. i 26. svibnja. Prvi se omnibus sastoji od devet kratkometražnih filmova čija su tema svakodnevica stanovnika glavnog grada Hrvatske različitih naraštaja, društvenog položaja, interesa i očekivanja... Režiju potpisuju Nebojša Slijepčević, Igor Mirković, Matija Kluković i Goran Odvorčić, Marko Škobalj i Ivan Ramljak, Branko Ištvančić, Ivan Sikavica, Zoran Sudar, Zvonimir Jurić te Dario Pleić.

Zagrebačke priče vol. 2 mogu se pogledati u Art-kinu svaki dan od 23. do 29. svibnja.

Objavljeno 23.05.2013.

Vremeplov

Čovjek vidi ono što želi vidjeti, ostalo zanemaruje.
Paul Simon