Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Art kino: Svibanj je mjesec krimića i omnibusa

Art kino: Svibanj je mjesec krimića i omnibusaSvibanj u Art-kinu bogat je krimićima, kratkim filmovima okupljenim u omnibus, ali i talijanskim, europskim i indijskim filmovima...

100 godina indijskog filma u Art-kinu obilježavamo od 2. do 5. svibnja, a u sklopu filmskog programa donosimo šest filmova različitih žanrova. Program otvaramo u četvrtak, 2. svibnja uvodnim predavanjem Od Natya Vede do sekvenci pjesme i plesa u indijskom filmu Rade Šešić - poznate kritičarke i filmašice, te izložbom Bollywoodskih plakata.

Drugi Dani europskog filma, od 6. do 11. svibnja, donose sedam novih suvremenih europskih naslova. Drama Najljepša je zemlja moja redateljice Michaele Kezele odabrana je za otvorenje, a u nastavku prikazujemo četiri krimića Banda iz Ossa, Piazza Fontana: Zavjera u Italiji, U sjeni i Submarino, francusku komediju Imena ljubavi te austrijsku dramu Za ljubav nikad nije kasno. I ove godine održava se nagradna igra Dani europskog filma vode Vas u Bruxelles namijenjena svim gledateljima.

Erotski triler Elles uz pomoć novinarke Anne (Juliette Binoche) uvodi nas u svijet studentske prostitucije. Anne piše za časopis Elle, a novi ju zadatak dovodi u kontakt s dvije mlade prostitutke. Naizgled rutinsko istraživanje ženske seksualnosti, ’običan’ i dosadan život i same novinarke dovodi u pitanje... Elles je na repertoaru Art-kina od 7. svibnja.

Svibanj, u sklopu queer programa, donosi pobjednika ovogodišnje berlinske nagrade Teddy - triler U ime... Adam je mladi katolički svećenik koji dobio je službu u malom selu u ruralnom dijelu Poljske gdje radi s problematičnim tinejdžerima. Kada Adam upozna Łukasza, neobičnog i šutljivog sina lokalnog seljaka - nije mu više jednostavno oduprijeti se apstinenciji i svojim potisnutim seksualnim porivima.

Filmske uspješnice U ime... i Elles potpisuje nagrađivana redateljica Małgorzata Szumowska.

Nagrađivani krimić Odjel za maloljetnike prati svakodnevni život tima Odjela za zaštitu djece u Parizu. Dok se slučajevi, ispitivanja i priznanja gomilaju u borbi protiv kriminala i birokracije – protagonisti se mogu osloniti samo na sebe i humor kao izlaz iz problema. Uz nagradu žirija filmskog festivala u Cannesu, film je nominiran i za 13 francuskih Césara.

Revija novog talijanskog filma, od 15. do 19. svibnja, donosi pet suvremenih filmova talijanskog porijekla. Nagrađivana komedija Stan za troje Carla Verdona otvara ovogodišnju reviju, a donosi priču u kojoj pratimo troje razvedenih muškaraca koji su primorani živjeti zajedno. Drugi dan Revije donosi ljubavnu dramu Shun li i Pjesnik s Radom Šerbedžijom u ulozi Pjesnika. U sklopu programa pogledajte i komediju 100 metara od raja te drame Balansiranje i Crveno i plavo.

7 dana u Havani spaja sedam poznatih i potpuno različitih redatelja koji potpisuju ovo neobično istraživanje glavnog grada Kube. Julio Médem, Laurent Cantet, Juan Carlos Tabío, Benicio del Toro, Gaspar Noé, Pablo Trapero i Elia Suleiman donose omnibus o jednom tjednu tijekom 2011. godine, od ponedjeljka do nedjelje, u želji očuvanja trenutne slike Havane, grada kojeg sustižu promjene velikih razmjera.

Nakon uspjeha prvog omnibusa, Zagrebačke priče, stiže i nastavak – Zagrebačke priče vol. 2 o ljubavi i obitelji u Zagrebu. U prvoj priči glumi i mlada riječka glumica Aleksandra Stojaković. Omnibus se sastoji od šest priča: Kruške (režija: Hana Veček), Od danas do sutra (Sara Hribar), Mucica (Aldo Tardozzi), Sin (ivan Sikavica), Može neko bacit čik odozgo (Josip Visković) i Na kvadrat (Radoslav Jovanov Gonzo). Riječka premijera filma održat će se u četvrtak, 23. svibnja.

Dokumentarni filmovi Srđana Keče donose tri različite priče: vrlo osobni dokumentarac Pismo ocu, prekrasan dokumentarni esej snimljen u Dubaiju – Mirage te debitantski uradak Posle rata. Dokse Srđana Keče možete pogledati od 31. svibnja do 2. lipnja.

Objavljeno 01.05.2013.

Vremeplov

Iza svega što radim uvijek stoji nekakva osobna priča.
Hrvoje Hodak