Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Art kino: Svibanj je mjesec krimića i omnibusa

Art kino: Svibanj je mjesec krimića i omnibusaSvibanj u Art-kinu bogat je krimićima, kratkim filmovima okupljenim u omnibus, ali i talijanskim, europskim i indijskim filmovima...

100 godina indijskog filma u Art-kinu obilježavamo od 2. do 5. svibnja, a u sklopu filmskog programa donosimo šest filmova različitih žanrova. Program otvaramo u četvrtak, 2. svibnja uvodnim predavanjem Od Natya Vede do sekvenci pjesme i plesa u indijskom filmu Rade Šešić - poznate kritičarke i filmašice, te izložbom Bollywoodskih plakata.

Drugi Dani europskog filma, od 6. do 11. svibnja, donose sedam novih suvremenih europskih naslova. Drama Najljepša je zemlja moja redateljice Michaele Kezele odabrana je za otvorenje, a u nastavku prikazujemo četiri krimića Banda iz Ossa, Piazza Fontana: Zavjera u Italiji, U sjeni i Submarino, francusku komediju Imena ljubavi te austrijsku dramu Za ljubav nikad nije kasno. I ove godine održava se nagradna igra Dani europskog filma vode Vas u Bruxelles namijenjena svim gledateljima.

Erotski triler Elles uz pomoć novinarke Anne (Juliette Binoche) uvodi nas u svijet studentske prostitucije. Anne piše za časopis Elle, a novi ju zadatak dovodi u kontakt s dvije mlade prostitutke. Naizgled rutinsko istraživanje ženske seksualnosti, ’običan’ i dosadan život i same novinarke dovodi u pitanje... Elles je na repertoaru Art-kina od 7. svibnja.

Svibanj, u sklopu queer programa, donosi pobjednika ovogodišnje berlinske nagrade Teddy - triler U ime... Adam je mladi katolički svećenik koji dobio je službu u malom selu u ruralnom dijelu Poljske gdje radi s problematičnim tinejdžerima. Kada Adam upozna Łukasza, neobičnog i šutljivog sina lokalnog seljaka - nije mu više jednostavno oduprijeti se apstinenciji i svojim potisnutim seksualnim porivima.

Filmske uspješnice U ime... i Elles potpisuje nagrađivana redateljica Małgorzata Szumowska.

Nagrađivani krimić Odjel za maloljetnike prati svakodnevni život tima Odjela za zaštitu djece u Parizu. Dok se slučajevi, ispitivanja i priznanja gomilaju u borbi protiv kriminala i birokracije – protagonisti se mogu osloniti samo na sebe i humor kao izlaz iz problema. Uz nagradu žirija filmskog festivala u Cannesu, film je nominiran i za 13 francuskih Césara.

Revija novog talijanskog filma, od 15. do 19. svibnja, donosi pet suvremenih filmova talijanskog porijekla. Nagrađivana komedija Stan za troje Carla Verdona otvara ovogodišnju reviju, a donosi priču u kojoj pratimo troje razvedenih muškaraca koji su primorani živjeti zajedno. Drugi dan Revije donosi ljubavnu dramu Shun li i Pjesnik s Radom Šerbedžijom u ulozi Pjesnika. U sklopu programa pogledajte i komediju 100 metara od raja te drame Balansiranje i Crveno i plavo.

7 dana u Havani spaja sedam poznatih i potpuno različitih redatelja koji potpisuju ovo neobično istraživanje glavnog grada Kube. Julio Médem, Laurent Cantet, Juan Carlos Tabío, Benicio del Toro, Gaspar Noé, Pablo Trapero i Elia Suleiman donose omnibus o jednom tjednu tijekom 2011. godine, od ponedjeljka do nedjelje, u želji očuvanja trenutne slike Havane, grada kojeg sustižu promjene velikih razmjera.

Nakon uspjeha prvog omnibusa, Zagrebačke priče, stiže i nastavak – Zagrebačke priče vol. 2 o ljubavi i obitelji u Zagrebu. U prvoj priči glumi i mlada riječka glumica Aleksandra Stojaković. Omnibus se sastoji od šest priča: Kruške (režija: Hana Veček), Od danas do sutra (Sara Hribar), Mucica (Aldo Tardozzi), Sin (ivan Sikavica), Može neko bacit čik odozgo (Josip Visković) i Na kvadrat (Radoslav Jovanov Gonzo). Riječka premijera filma održat će se u četvrtak, 23. svibnja.

Dokumentarni filmovi Srđana Keče donose tri različite priče: vrlo osobni dokumentarac Pismo ocu, prekrasan dokumentarni esej snimljen u Dubaiju – Mirage te debitantski uradak Posle rata. Dokse Srđana Keče možete pogledati od 31. svibnja do 2. lipnja.

Objavljeno 01.05.2013.

Vremeplov

Ne volim telefone.
Marc Bolan