Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Atma Mundi Ensemblea feat Matija Dedic & Francesco Bearzatti na Kastvu

Atma Mundi Ensemblea feat Matija Dedic & Francesco Bearzatti na KastvuDanas u sklopu Kastavskog kulturnog leta na Kastvu nastupaju Atma Mundi Ensemblea feat Matija Dedic & Francesco Bearzatti...

Novi album Atma Mundi Ensemblea, The Road to Skitacha, sniman je u studijima u Veroni i Goriziji, masteriziran u poznatom studiju Artesuono u Udinama, a donosi 9 novih originalnih skladbi bandleadera Zorana Majstorovića.

Kompozicije su, kao i na prethodnom albumu, inspirirane glazbom iz različitih dijelova svijeta – afričkom glazbom, glazbom dalekog istoka, sve do hrvatske tradicionalne glazbe i istarske ljestvice.

Uz članove ansambla Simonea Serafinija na kontrabasu, Borka Rupene na bubnjevima i udaraljkama te Mirka Cisilina na trubi, na albumu gostuje cijenjeni hrvatski pijanist Matija Dedić i talijanski saksofonist/klarinetist Francesco Bearzatti, inače najbolji europski jazz glazbenik 2011. po izboru pariške L’accademie du Jazz de France. Projekt Atma Mundi Ensemble zamišljen je kao kontinuirana suradnja hrvatskih i inozemnih glazbenika koji svojim bogatim instrumentarijem putuju kroz svjetsku glazbu i to putovanje dočaravaju slušateljima.

Uz snimanje novog albuma tijekom 2015., članovi ansambla bili su dio važnih međunarodnih kompilacija u sklopu poznatog talijanskog časopisa Musica Jazz. Kompilacije su bile posvećene Franku Sinatri i Sergiu Endrigu, a kao gosti na tim su izvedbama sudjelovali Tamara Obrovac te Arsen i Matija Dedić. Skladba 1947 autora Sergia Endriga, koja je snimljena zajedno s Arsenom i Matijom Dedićem za kompilaciju Sergio Endrigo – Momenti di jazz, može se naći kao posebni dodatak na albumu The Road to Skitacha, a ona je ujedno i posljednji snimak velikog Arsena Dedića.

Gosti kastavskog koncerta Atma Mundi Ensemblea dvojica su glazbenika iznimnih karijera i biografija. Dovoljno je reći da su Matija Dedić i Francesco Bearzatti dobitnici nebrojenih nagrada na polju jazz glazbe te kako uz brojne suradnje i samostalnooduševljavaju publiku diljem svijeta.

Objavljeno 19.08.2016.

Vremeplov

Ne osjećam da je ijedna glazbena forma iznad mene u smislu da je ne razumijem ili da mi se ne sviđa bar neki njen dio...
Elvis Costello