Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

ATMOSPHERIC - Atmosferični ambijenti iz Rijeke

ATMOSPHERIC - Atmosferični ambijenti iz RijekeNedavno je u orbitu hrvatske popularne glazbe lansiran novi ambijentalni elektro pop duo imena Atmospheric. U riječkom klubu 2Lava održano je i prvo predstavljanje njihovog debitanskog albuma ”Ono sve”, izdavačke kuće ”Nema problema”, jednostavnog plavog covera ukrašenog slatkim medvjedićem.

Iza toga projekta kriju se Lado Bartoniček i Martina Majerle. Lado je autor, multiinstrumentalist i pjevač koji je poznat kao član riječke grupe Plan B, te po raznim projektima kao što su glazba za kazalište, autorska ambijentalna glazba, interaktivnim CD projektima za Prirodoslovni muzej u Rijeci, dok je Martina poznata po raznim projektima, zanat ispekla dugogodišnjim radom u zboru Putokazi, te kao prateći vokal na raznim glazbenim manifestacijama.

Za svoje vizualno predstavljanje izabrali su evergreen Arsena Dedića ”Sve što znaš o meni” koju izvode u novom, atmosferičnom ambijentalnom tonu. Autor spota je Darko Mihalić, a spot je sniman u Prirodoslovnom muzeju u Rijeci i špilji Vrelo u Fužinama.

– Ovo nije glazba za šire mase. To je dosta kompleksna muzika, nije previše komercijalna. Izvodimo ambijentalni pop i ne znam zašto nas uspoređuju s elektro popom, vjerojatno zato jer sličimo na Denis & Denis. Mi nemamo toliko techna i dancea u svojoj glazbi, više imamo ambijentalne zvukove, kaže je Martina.

Polako ali sigurno osvajaju top ljestvice lokalnih radio postaja, a vjerujem da će poklonike svojeg glazbenog izričaja pronaći i na širem području.

Elizabeta Milanović

Objavljeno 30.06.2005.

Vremeplov

Možda vam je poznato da neki antropolozi smatraju glazbu prvim od svih umjetničkih načina izražavanja ljudske rase, koji je uobličen još u vremenima davno prije naprednih civilizacija Maya, Egipta, Sumera... još tamo u pećinama, dok su ljudska bića mumljala i žvakala meso životinja i pripadnika suparničkih plemena.
Luda Furlan Zaborac (The Bambi Molesters)