Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

ATMOSPHERIC - Atmosferični ambijenti iz Rijeke

ATMOSPHERIC - Atmosferični ambijenti iz RijekeNedavno je u orbitu hrvatske popularne glazbe lansiran novi ambijentalni elektro pop duo imena Atmospheric. U riječkom klubu 2Lava održano je i prvo predstavljanje njihovog debitanskog albuma ”Ono sve”, izdavačke kuće ”Nema problema”, jednostavnog plavog covera ukrašenog slatkim medvjedićem.

Iza toga projekta kriju se Lado Bartoniček i Martina Majerle. Lado je autor, multiinstrumentalist i pjevač koji je poznat kao član riječke grupe Plan B, te po raznim projektima kao što su glazba za kazalište, autorska ambijentalna glazba, interaktivnim CD projektima za Prirodoslovni muzej u Rijeci, dok je Martina poznata po raznim projektima, zanat ispekla dugogodišnjim radom u zboru Putokazi, te kao prateći vokal na raznim glazbenim manifestacijama.

Za svoje vizualno predstavljanje izabrali su evergreen Arsena Dedića ”Sve što znaš o meni” koju izvode u novom, atmosferičnom ambijentalnom tonu. Autor spota je Darko Mihalić, a spot je sniman u Prirodoslovnom muzeju u Rijeci i špilji Vrelo u Fužinama.

– Ovo nije glazba za šire mase. To je dosta kompleksna muzika, nije previše komercijalna. Izvodimo ambijentalni pop i ne znam zašto nas uspoređuju s elektro popom, vjerojatno zato jer sličimo na Denis & Denis. Mi nemamo toliko techna i dancea u svojoj glazbi, više imamo ambijentalne zvukove, kaže je Martina.

Polako ali sigurno osvajaju top ljestvice lokalnih radio postaja, a vjerujem da će poklonike svojeg glazbenog izričaja pronaći i na širem području.

Elizabeta Milanović

Objavljeno 30.06.2005.

Vremeplov

Moj prvi ”dug društvu” je bio pomoć jednom društvu za zaštitu dupina. Dio moje zarade od prodaje albuma dajem Greenpeaceu.
Rick Danko (The Band)