Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Atmospheric - Atmosferično ambijentalni riječki duo

Atmospheric - Atmosferično ambijentalni riječki duoAtmospheric je novo ime na hrvatskoj sceni popularne glazbe koje dočarava lepršavi zvuk ambijentalnog elektro-popa. Objavili su album ”Ono sve”, a ugodno su iznenadili čak i maestra pop scene Arsena Dedića.

Stihove, glazbu i aranžmane potpisuje autor Lado Bartoniček, ujedno multiinstrumentalist i vokal, a pridružuje mu se vokalna solistica i koautorica vokala Martina Majerle.

Duo Atmospheric je realizirao svoj prvi CD ”Ono sve” u nakladi izdavačke kuće Nema problema iz Rijeke, producenta Koraljka Pasarića.

Lado Bartoniček iskazao se kao autor ambijentalne glazbe za kazalište, interaktivnih CD projekata za Prirodoslovni muzej u Rijeci, vokal i gitarist riječke grupe Plan B te radom u grupi Bar Ton koja je bila preteča Atmospherica, a koju su kritičari ocijenili novim zvukom hrvatske glazbene scene.

Martina Majerle bila je vokalna pratnja na Porinu, Zlatnoj ploči, Melodijama Istre i Kvarnera i Melodijama Kvarnera, članica Putokaza u projektu ”Nova zemlja”, te članica glazbene ekipe na Dori i Eurosongu.

Atmospheric je krenuo s predstavljanjem na hrvatskoj glazbenoj sceni sa singlom ”Sve što znaš o meni”, koji je nova verzija evergreena Arsena Dedića, za koju je snimljeni videospot koji potpisuje Darko Mihalić.

Sam Arsen Dedić za njih kaže: ”Ugodno sam iznenađen. Odmah se vidi da su to mladi, ali i talentirani glazbenici. Počašćen sam ovom obradom moje pjesme i želim im još puno ovakvih trenutaka na njihovom daljnjem glazbenom putu”.

Ana Varljen

Objavljeno 05.07.2006.

Vremeplov

Dogodilo se da imam sreće jer sam od svoje devete godine znala što želim da mi bude karijera.
Alanis Morissette