Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Atmospheric - Atmosferično ambijentalni riječki duo

Atmospheric - Atmosferično ambijentalni riječki duoAtmospheric je novo ime na hrvatskoj sceni popularne glazbe koje dočarava lepršavi zvuk ambijentalnog elektro-popa. Objavili su album ”Ono sve”, a ugodno su iznenadili čak i maestra pop scene Arsena Dedića.

Stihove, glazbu i aranžmane potpisuje autor Lado Bartoniček, ujedno multiinstrumentalist i vokal, a pridružuje mu se vokalna solistica i koautorica vokala Martina Majerle.

Duo Atmospheric je realizirao svoj prvi CD ”Ono sve” u nakladi izdavačke kuće Nema problema iz Rijeke, producenta Koraljka Pasarića.

Lado Bartoniček iskazao se kao autor ambijentalne glazbe za kazalište, interaktivnih CD projekata za Prirodoslovni muzej u Rijeci, vokal i gitarist riječke grupe Plan B te radom u grupi Bar Ton koja je bila preteča Atmospherica, a koju su kritičari ocijenili novim zvukom hrvatske glazbene scene.

Martina Majerle bila je vokalna pratnja na Porinu, Zlatnoj ploči, Melodijama Istre i Kvarnera i Melodijama Kvarnera, članica Putokaza u projektu ”Nova zemlja”, te članica glazbene ekipe na Dori i Eurosongu.

Atmospheric je krenuo s predstavljanjem na hrvatskoj glazbenoj sceni sa singlom ”Sve što znaš o meni”, koji je nova verzija evergreena Arsena Dedića, za koju je snimljeni videospot koji potpisuje Darko Mihalić.

Sam Arsen Dedić za njih kaže: ”Ugodno sam iznenađen. Odmah se vidi da su to mladi, ali i talentirani glazbenici. Počašćen sam ovom obradom moje pjesme i želim im još puno ovakvih trenutaka na njihovom daljnjem glazbenom putu”.

Ana Varljen

Objavljeno 05.07.2006.

Vremeplov

Ako, na primjer, odeš u Nashville ili negdje u Argentinu vidjet ćeš da je svijet pun nevjerojatnih gitarista kojih nema na top listama.
Mark Knopfler (Dire Straits)