Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Bacite pogled Iza žice!

Bacite pogled Iza žice!U petak, 27.01.2012. u Art-kinu Croatia u Rijeci održat će se svečana premijera dokumentarnog filma Iza žice redatelja i scenarista Dorina Miniguttija nastao u hrvatsko-talijansko-slovenskoj koprodukciji.

Ovaj film otkriva jedan potresan trenutak povijesti 20. stoljeća istrgnut iz strahota Drugog svjetskog rata te donosi na filmu još nezabilježenu priču o izgubljenom djetinjstvu, priču o skupini djece koja su preživjela jedan od talijanskih koncentracijskih logora, a u koje su odvođeni stanovnici slovenskih i hrvatskih sela. Između proljeća 1942. pa sve do rujna 1943. u Gonarsu u Udinskoj provinciji bio je aktivan jedan od tih logora. Danas su betonski zahodi u polju kukuruza jedini vidljivi trag tog logora. Impresije događanja dokumentirane su crtežima djece i slikara koji su bili zatvoreni. Sedamdeset godina nakon tog strašnog događaja, dirljive priče svjedoka vraćaju sjećanja na proživljene patnje, gubitak identiteta i ljudskog dostojanstva. Ujedno, ovo je priča o hrabrim pojedincima koji su pronašli snage okrenuti novu stranicu u svojim životima.

Talijanski redatelj Dorino Minigutti od 1988. godine režirao je i producirao veliki broj dokumentarnih i obrazovnih filmova, a o radu na filmu ističe: «Volim pričati priče koje su mi na neki način bliske, koje se nastavljaju na teme koje sam ostvario u svome radu. Moja pažnja prema djeci svijeta, značaj sjećanja i kako se ono tokom vremena mijenja, dovelo me je do Gonarsa. Želio sam otkriti što se krije iza dječjih crteža koji govore o patnji, ali isto tako o snovima i nadi. Što je ostalo od tih sjećanja i što su danas naslijedili unuci te djece.”
Direktor fotografije filma Iza žice je Bruno Beltramini, montažer Sanjin Stanić, a producenti Irena Marković, Dorino Minigutti i Aleš Doktorič.

Film je nastao u koprodukciji Hrvatske (Focus Media), Italije (Agherose) i Slovenije (Zavod Kinoatelje), a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, Ministarstva za kulturu Republike Slovenije, Fondo Audiovisivo FVG i Grada Rijeke.

Objavljeno 26.01.2012.

Vremeplov

Rijeka je kao grad kroz godine imala i uspone i padove što se tiče mjuze ali je uvijek bila tu negdje u vrhu gradova iz kojih su se pojavljivali odlični bendovi. Rijeka će za nas uvijek biti grad muzike.
Ivan Bojčić (Morso)