Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Basisti grupe GRČ godišnja nagrada grada Rijeke za kulturu

Basisti grupe GRČ godišnja nagrada grada Rijeke za kulturu Na prijedlog Odbora za javna priznanja Gradskog vijeća, godišnja nagrada Grada Rijeke za stvaralački rad i posebna dostignuća u području kulture tijekom 2010. godine dodijeljena je riječkom književniku, fotografu i glazbeniku Zoranu Žmiriću.(foto:C. Žmirić)

Predlagatelj je bilo Hrvatsko književno društvo koje je svoj prijedlog obrazložilo: ”S romanom Blockbuster finalist je VBZ-ove nagrade za najbolji neobjavljeni rukopis te finalist T-portalove književne nagrade roman@tportal 2010. za najbolji roman. Roman Blockbuster je 2010. po izboru Hrvatskog književnog društva proglašen knjigom godine (Nagrada Književno pero).
Osim književnih i glazbenih uspjeha, gospodin Zoran Žmirić se potvrđuje i kao svestrani umjetnik u organiziranju međunarodnog festivala 9. umjetnosti – Stripfestivala, izložbama samostalnih fotografija i književnom i glazbenom djelovanju u samom gradu. Jedan je od organizatora i umjetnički selektor Prvog riječkog međunarodnog festivala stripa ”Rijeka dobrog stripa”. Kao fotograf, Žmirić je u Rijeku doveo najegzotičniju foto izložbu u posljednjih nekoliko godina, ”Sai Ram Indija”, u sklopu Dana Indijske kulture. Kao urednik portala Moja Rijeka dobio je nekoliko međunarodnih priznanja: Nagradu WebFest za najbolji portal u regiji u kategoriji E-uprava i nagradu WebFest GrandPrix za najbolji portal.”

Prijedlog je jednoglasno prihvaćen na 20. sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke održanoj u četvrtak, 28. travnja 2011.

Zanimljivo, ovo je drugi put da se u kontekstu godišnje nagrade Grada Rijeke spominje ime grupe GRČ. Frontman sastava i alternativna ikona riječke scene, Zoran Štajdohar Zoff, 2007. godine je predložen za nagradu Grada za životno djelo.

Žmirić se osim književnošću i glazbom bavi i fotografijom; autor je naslovnica CD-a Grad: Live in Palach (Dallas Records, 2006.), Vava: Soundtrack (Dallas Records, 2008.), Fit: Live in Stereo (Dallas Records, 2008.), Grad: Ne (Dallas Records, 2010.)

Objavljeno 30.04.2011.

Vremeplov

Mislim da je umjetnost u potpunosti nenasilna te da okupira ljudski um kreativnošću, a ne uništavanjem.
Anthony Kiedis (Red Hot Chili Peppers)