Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Blagdan Band u Hard Placeu!

Blagdan Band u Hard Placeu!Slijedeći utoROCK, klub Hard Place Vam povodom nadolazećih blagdana, poklanja koncert grupe Blagdan Band.

Nakon duuugo, dugo vremena Blagdan Band ponovo u Zagrebu i prilika za sve ljubitelje dobre svirke da ih ponovo vide i čuju.

Blagdan Band je svojevrsni super-band sastavljen od najboljih riječkih muzičara koji se zbog svojih obaveza u matičnim bandovima rijetko sastaju, ali zato svaki put publici pruže izvanrednu svirku i sjajnu zabavu, što im nije ni teško budući da to prvenstveno rade za vlastiti gušt.

Da se radi o kremi riječke scene govori i njihovo porijeklo – na gitari je Vava Simčić pokretačka snaga Laufera - jednog od najutjecajnijih hrvatskih bandova devedesetih - što već znaju i ”ptice na grani“, a i Vavini solo albumi naišli su na sjajne reakcije.

Na bubnjevima je Alen Tibljaš, Vavin kolega iz Laufera koji od prestanka rada matičnog banda svira sa En Face, Plaćenicima i Goranom Baretom te mnogim drugim muzičarima.
Rijetko nađe slobodnog vremena za svirku sa Blagdan Bandom jer je kao jedan od najboljih hrvatskih bubnjara stalno angažiran.

Na vokalu je vjerovatno najkarizmatičniji hrvatski pjevač – Zoran Prodanović Prlja iz grupe Let 3. O njegovom scenskom nastupu i sugestivnom vokalu ne treba trošiti riječi, no kada izvodi pjesme svojih uzora to je još i bolje.

Na bas gitari i ritam gitari su Sandro Bastiančić Jegi i Miro Vidović iz En Face koji u Blagdan Bandu pokazuju svoju žestoku stranu i zajedno sa ostalom trojicom ”peru” po probranom rockerskom repertoaru.

Blagdan Band izvodi velike hitove svojih uzora, no za njih se ne može reći da su tipičan cover band jer sve poznate hitove izvode na sebi svojstven način i u vlastitim aranžmanima. Tako se tu može čuti Iggi Pop, Clash, Sex Pistols, Ramones, ali recimo i punk verzija Tajči (”Hajde da ludujemo”) i slične vesele session zafrkancije.

Ako njihovoj svirci, još nekim čudom niste svjedočili, obavezno ih poslušajte... i zaplešite, jer Blagdani jednostavno, kao što smo napomenuli ”peru do jaja“ što je pravi blagdan za rockersku populaciju.

Od snimljenog materijala iza sebe imaju samo album ”Palach is Not Dead” snimljen uživo sredinom ’90-ih u riječkom klubu Palach pa je jedina prilika da se upoznate s njihovim radom da ih poslušate uživo!

Ulaznice u pretprodaji po cijeni od 20 kuna mogu se nabaviti na šanku kluba Hard Place svaki dan od 18-02 sata. Za članove udruge Dobri duh rock’n’rolla ulaznice po 10 kuna. Broj ulaznica je ograničen.

Na dan koncerta cijena ulaznice je 30 kuna, a za članove udruge 15 kuna.

Objavljeno 19.12.2010.

Vremeplov

Smatrali smo da to što sviramo, izlazi iz nas nije umjetno i namješteno. Mislim da je tu ta esencija, srž toga sto se sad naziva RiRock. Vjera da si dobar i poseban - da si iz Rijeke.
Miro Tešević (Fit/Cyberfit), intervju za RiRock.com