Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Brkovi - pankeri koji sviraju cajke

Brkovi - pankeri koji sviraju cajkeKako zvuče cajke u punk verziji, na najbolji mogući način, pokazao je ovu subotu bend Brkovi iz Zagreba. Subotnji nastup u Palachu bio je njihov prvi nastup u Rijeci nakon pet godina, tada su svirali u Big Rock Mami, a zašto im je toliko trebalo da opet zasviraju u Rijeci nitko ne zna. Kao predgrupa nastupio je ponovo oformljeni bend Svinjsko korito iz Malog Lošinja.

Par minuta nakon ponoći Brkovi su izašli na pozornicu i odmah izazvali opće oduševljenje u dobro popunjenom Palachu, a prvim taktovima pjesme ’’Ornela’’ započeo je jedan od najboljih koncerata u posljednje vrijeme. Nastavili su s pjesmama ’’Hrvat iz Gospića’’ i ’’Tolerancija’’, publika je svaku pjesmu pozdravljala glasnim povicima odobravanja, a Brkovi su uzvratili odličnom svirkom. Takva atmosfera održala se tijekom čitavog koncerta.

Brkovi su sigurno jedan od najzanimljivijih bendova s ovih prostora, to se prije svega odnosi na naizgled nespojivu kombinaciju glazbe koju sviraju, ali i na činjenicu da su i dalje demo bend, a za njih znaju u svim dijelovima Hrvatske. Osim toga odlični su satiričari društva što su prepoznali i riječki rokeri.

Na set listi su se našle gotovo sve pjesme s njihova dva izdanja, a između ostalih to su bile ’’Nisam ja za tebe’’, ’’Balkanski žigolo’’, ’’Ne želim da budem ok’’... Službeni dio koncerta završili su s najvećim hitom ’’Bolje da sam s frendovima pio rujno vino’’ dok je bis bio rezerviran za ’’Srećo laku noć’’ i autobiografsku ’’Brkovi’’. Publici ni to nije bilo dovoljno pa su drugim bisom i još jednom izvedbom pjesme ’’Bolje da sam s frendovima pio rujno vino’’ završili nastup.

Nadamo se da njihov sljedeći nastup u Rijeci nećemo čekati baš pet godina.

Miran Milić

Objavljeno 14.02.2011.

Vremeplov

Ako sami ne odlučite biti sretni, sreću vam nitko drugi ne može donijeti.
Alen Liverić, glumac (HNK Ivana pl. Zajca)