Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Brkovi - pankeri koji sviraju cajke

Brkovi - pankeri koji sviraju cajkeKako zvuče cajke u punk verziji, na najbolji mogući način, pokazao je ovu subotu bend Brkovi iz Zagreba. Subotnji nastup u Palachu bio je njihov prvi nastup u Rijeci nakon pet godina, tada su svirali u Big Rock Mami, a zašto im je toliko trebalo da opet zasviraju u Rijeci nitko ne zna. Kao predgrupa nastupio je ponovo oformljeni bend Svinjsko korito iz Malog Lošinja.

Par minuta nakon ponoći Brkovi su izašli na pozornicu i odmah izazvali opće oduševljenje u dobro popunjenom Palachu, a prvim taktovima pjesme ’’Ornela’’ započeo je jedan od najboljih koncerata u posljednje vrijeme. Nastavili su s pjesmama ’’Hrvat iz Gospića’’ i ’’Tolerancija’’, publika je svaku pjesmu pozdravljala glasnim povicima odobravanja, a Brkovi su uzvratili odličnom svirkom. Takva atmosfera održala se tijekom čitavog koncerta.

Brkovi su sigurno jedan od najzanimljivijih bendova s ovih prostora, to se prije svega odnosi na naizgled nespojivu kombinaciju glazbe koju sviraju, ali i na činjenicu da su i dalje demo bend, a za njih znaju u svim dijelovima Hrvatske. Osim toga odlični su satiričari društva što su prepoznali i riječki rokeri.

Na set listi su se našle gotovo sve pjesme s njihova dva izdanja, a između ostalih to su bile ’’Nisam ja za tebe’’, ’’Balkanski žigolo’’, ’’Ne želim da budem ok’’... Službeni dio koncerta završili su s najvećim hitom ’’Bolje da sam s frendovima pio rujno vino’’ dok je bis bio rezerviran za ’’Srećo laku noć’’ i autobiografsku ’’Brkovi’’. Publici ni to nije bilo dovoljno pa su drugim bisom i još jednom izvedbom pjesme ’’Bolje da sam s frendovima pio rujno vino’’ završili nastup.

Nadamo se da njihov sljedeći nastup u Rijeci nećemo čekati baš pet godina.

Miran Milić

Objavljeno 14.02.2011.

Vremeplov

U jednom Beckettovom crnom vicu Englez kaže krojaču: ”Pa je li vi znate da je Bog za šest dana stvorio svijet, a vama su trebala tri mjeseca da sašijete hlače.” Krojač se s gađenjem osvrnu oko sebe i odgovori: ”Gospodine, pogledajte ovaj svijet i onda pogledajte ove hlače.”
Pero Kvrgić, glumac