Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Calexico oduševio svoje fanove!

Calexico oduševio svoje fanove!Calexico, jedan od najoriginalnijih američkih bendova održao je veličanstven koncert 13.08.2018 u Rijeci. Distune Promotion je ovim koncertom zaokružio više nego uspješnu ovogodišnju sezonu koncerata i pred riječku publiku doveo jedan od omiljenijih i zanimljivijih bendova glazbene scene.

Kao predgrupa američkim alt country/indie rockerima nastupili su riječki My Buddy Moose koji su svojim melodijama rasplesali vjernu riječku publiku . Iako ih je publika pozivala na bis za to nije bilo vremena jer je stage trebalo pripremiti za zvijezde večeri. I dok smo uz lagane zvuke Tracy Chapman pratili pripreme na stageu, među publikom se moglo čuti mnoštvo pozitivnih komentara vezanih uz organizaciju koncerta. Naime iako su Calexico više puta nastupili u Hrvatskoj ovo je bio njihov premijerni nastup u Rijeci, u gradu u kojem očito imaju veliku bazu vjernih fanova.

Dečki iz Calexica dočekani su gromoglasnim aplauzom, a iz publike su ih gledala ozarena lica spremna da ih se povede u čaroliju koju ovaj bend stvara. Građani Rijeke, ali i njihovi gosti, dobili su priliku da posvjedoče onome o čemu mnogi pričaju, veličini i bogatstvu zvukova benda koji je nastao u pustinji pokraj američko-meksičke granice te su nazočili promociji njihovog devetog po redu studijskog albuma ”The Thread That Keeps Us“.

Tijekom čitavog koncerta vladala je vrlo ugodna atmosfera, čak se i nebo iznad nas smilovalo i odgodilo grmljavinsko nevrijeme, a kroz čitav nas je koncert povremenim obračanjima vodio Joey Burns te osim što je zahvalio „prijateljima iz My Buddy Moosa“ na odličnom uvodu u koncert, izrazio zadovoljstvo što su stigli u Rijeku, pozvao okupljene da uz glazbu slave život, ispričao i poneku anegdotu o nastanku novog albuma, te nam otkrio da je materijal za novi album“The Thread That Keeps Us” nastao u kućnom studiju Johna Convertina .

Joey Burns i bubnjar John Covertino uz sebe su imali odličnu podršku u vidu vrhunskih glazbenika multiinstrumentalista: Jacoba Valenzuele , Sergiana Mandoze, Martina Wenka, Jairoa Zavala Ruiza i Scoota Coldberga koji su tijekom čitavog koncerta uspješno spajali zvučni mozaik rocka, countryja, mariachi glazbe, jazza u jedinstveni Calexico zvuk.

Calexico je publici isporučio najveće bisere svoje dugogodišnje glazbene karijere pri tome ne štedeći na energiji i emocijama koje su prštale iz svake izvedebe. Kombinirajući staro i novo, različite stilove, izmjenjujuči se na velikom broju instrumenata tijekom čitavog koncerta riječkoj su publici podarili dragocjeno glazbeno i spiritualno iskustvo ostavljajući je s osmjehom na licu i željom da ne prođe previše vremena do ponovnog susreta.


SET LISTA:
1. End of the World
2. Voices in Field
3. Under the Weels
4. Across the wire
5. Dead in Water
6. Cumbia Donde
7. Stray
8. Tu y Las Nubes
9. All Systems Red
10. Minas Cobre
11. Inspiracion
12. Eyes Wide Awake
13. Flores y Tamales
14. Alone Again Or
15. Crystal Frontier

1. Fortune Teller
2. Nao Queiras
3. Another Space
4. Guero Canelo

Extras:
+ Bridge to Nower
+ Girl in Forest
+ Black Heart
+ Hide your Love Away


AS PaulićObjavljeno 15.08.2018.

Vremeplov

Zapravo sam totalni frik za čitanje, za glazbu i za filmove. Imam veliku kolekciju filmova zato što nemam televiziju već godinama. Ne želim gledati televiziju i čitati neke novine. Jako sam postala izbirljiva i stroga u odabiru. To je neki moj vlastiti ”pokret otpora”.
Nikolina Deranja, novinarka i voditeljica (Radio Rijeka)