Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Chasing Nord & Cosmic Jenny u Palachu

Chasing Nord & Cosmic Jenny u PalachuDva riječko-pulska benda promovirat će svoje nove albume u novootvorenom kultnom Palachu!

Već dobro znani Chasing Nord te relativno novi sastav na sceni Cosmic Jenny odlučili su udružiti snage i predstaviti svoje albume riječkoj publici na koncertu koji će se održati u subotu 18.05. u Palachu.

Albumi “Last Rain on Earth” i “Matinee Circus” izašli su još prošle godine te skupili velike hvalospjeve, kako od publike tako i od glazbene kritike, a iz tabora oba benda kažu da je upravo svibanj 2024. odabran za ovu dvostruku riječku promociju zbog kolektivne vizije članova oba benda koju su doživjeli u vrijeme retrogradnog Merkura. Istina ili ne, sigurno je da se 18.05. sprema jedna prava ”živa” glazbena poslastica jer jedni i drugi jedva čekaju stati na stage novootvorenog Palacha, pred svojom publikom, i prezentirati uživo ono na čemu su vrijedno radili posljednjih par godina...

Chasing Nord je bend iz Rijeke osnovan u listopadu 2013. godine. Postavu benda čine Mihael Prosen u ulozi vokala i basiste, Tino Margan na bubnjevima te gitaristi Mateo Kolenac i Ivan Jović. Zvuk benda najlakše je opisati kao kombinaciju rock, pop i metal glazbe uz mnoge progresivne elemente.

Album prvijenac “Play Restart” izbačen je u travnju 2017. godine, a bend se može pohvaliti mnogobrojnim koncertima po Hrvatskoj i svijetu, pobjedom na Jelen Demofestu u Banja Luci 2015. godine, nastupima na raznim festivalima (INmusic, Metaldays, itd.), zapaženoj turneji u Kini na kojoj su odsvirali koncerte u čak 16 kineskih gradova te turneju po Istočnoj Europi koja je obuhvatila Mađarsku, Rumunjsku i Bugarsku.

Drugi album “Last Rain on Earth” stvaran je u vrijeme pandemije te je, kao i mnogima, predstavio novi izazov za bend i na kreativnom i na poslovnom planu, a cijeli taj proces dao je dovoljno vremena glazbi da bude na prvom mjestu, pomogao bendu da ispuni sva svoja očekivanja i stvori album na koji su iznimno ponosni.

Osim novog albuma, bend je pronašao i svoj novi dom u Dallas Recordsu te je “Last Rain on Earth” ugledao svijetlo dana početkom veljače 2023. godine i započeo novu eru Chasing Norda.

Cosmic Jenny novi je bend na hrvatskoj sceni, a čine ga Nika Zubović (gitare, vokali, def), Ante Debeljuh (gitare, vokali, def) , David Košara (klavijature), Matej Kobašlić (bas) i Viktor Vojnić (bubnjevi). Iako su formalno nastali još 2017., tek su nedavno, bez velike pompe, objavili prvijenac “Matinee Circus”, koji svojim psihodeličnim prizvukom podsjeća na rock bendove 60-ih i 90-ih godina, ali zasigurno, ovaj album nije nešto što ste već čuli, barem ne na našoj sceni.

Okupili su se oko ljubavi prema psihodeličnoj glazbi šezdesetih i tako je i formiran pravac kretanja zvuka benda.

Objavljeno 16.05.2024.

Vremeplov

Još od 1980. i 1981. su mi izmišljali izjave. Pola stvari je bilo izmišljeno i onda digneš ruke od toga. Ne želim više ništa objašnjavati…
Branimir Johnny Štulić