Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Ciklus frankofonskog filma u Art-kinu

Ciklus frankofonskog filma u Art-kinuCiklus frankofonskih filmova u Art-kino donosi pregršt naslova koje hrvatska publika nije imala prilike vidjeti, ali i nekoliko naslova koji zbog svoje kvalitete zaslužuju ponovno biti na repertoaru.

Početak frankofonije posvećen je izvanrednom francuskom redatelju Olivieru Assayasu dok u nastavku gledamo i prvijenac mladog kanadskog redatelja Xaviera Dolana. Novitet ovogodišnjeg programa su i dva animirana filma namijenjena obiteljskoj zabavi te likovna radionica za osnovnoškolski uzrast.

Pred riječkom su publikom tri filma poznatog francuskog redatelja, scenarista i filmskog kritičara Oliviera Assayasa. U kultnom filmu Irma Vep Maggie Cheung tumači samu sebe kao glavnu glumicu angažiranu za ulogu Irme Vep u remakeu klasika, nijeme serije Vampiri Louisa Feuilladea. Ciklus frankofonskog filma započinje u petak 15. ožujka u 18 sati filmom Irma Vep.

Triler Demonlover prati pregovore tvrtke Volf Corporation koja planira kupiti japanski studio za animaciju čiji je idući projekt 3D animacija za odrasle (hentai) i američke tvrtke Demonlover. Dianne koja vodi pregovore ubrzo saznaje da tvrtka Demonlover stoji i iza Hellfire Cluba, interaktivne web stranice koja uživo prenosi ekstremni sadomazohistički sadržaj.

Uoči sedamdeset i petog rođendana Hélène (Edit Scob) u opuštenoj atmosferi obiteljskog imanja dočekuje djecu i unuke. Budući da joj zdravlje postaje sve lošije, želi riješiti pitanje budućnosti obiteljskog imanja i umjetničke baštine koju je naslijedila kao nećakinja poznatog slikara. Obiteljska drama Ljetni sati, s Juliette Binoche u glavnoj ulozi, donosi dirljivu i intrigantnu obiteljsku priču.

Ubio sam majku debitantsko je djelo 23-godišnjeg scenarista, producenta, glumca i redatelja Xaviera Dolana koji je briljirao na Cannesu odnijevši čak tri velike nagrade, a nakon i toga na brojnim drugim svjetskim festivalima. Kritika je Dolana nazvala ’čudom od djeteta’, a trenutno on završava svoj četvrti film.
Sedamnaestogodišnji Hubert zbunjen je odnosom ljubavi i mržnje koji ga sve više opsjedaju dok proživljava marginalne i tipične tajne adolescencije – umjetnička otkrića, nepristojna iskustva, otvaranje prijateljima, seks i odbijanje.

Program za obitelj i mlade donosi dva animirana filma u subotu, 16. i nedjelju 17. ožujka te likovnu radionicu za mlade na temu animacije koja će se započeti u subotu u 12 sati i 30 minuta.

Slika je očaravajući francuski animirani film u kojem se radnja odvija unutar jedne slike. Iz perspektive Lole pratimo priču najneobičnijeg svijeta unutar Slike koja je smještena na zidu u domu slikara. Razlike između tek skiciranih likova i onih koji su ispunjeni bojom ujedno stvara i napete klasne odnose.

U divnom, rukom crtanom, francuskom animiranom filmu Mia i Migou pratimo neustrašivu Miju i njezinog novog ’strašnog’ prijatelja, neobično mitsko biće – Migoua koji zajednički kreću u uzbudljivu avanturu.

U sklopu Ciklusa frankofonskog filma prikazuju se i dva belgijska filma Divovi i Eldorado, švicarska romantična komedija Pričaj mi o ljubavi, rumunjska drama Morgen te francuski naslovi Korkoro, Ministar i Šahistica.

Ciklus frankofonskog filma održava se u Art-kinu Croatia od 15. do 22. ožujka, a ulaz je slobodan na program u cijelosti.

Objavljeno 15.03.2013.

Vremeplov

Ponesi glazbu daleko od mjesta gdje si je našao... bar tako kažu stari blueseri.
Miroslav Evačić