Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

”Cinema, Mon Amour” u Kružnoj

”Cinema, Mon Amour” u KružnojDrugo izdanje KineDoka u Rijeci Udruga Ri Rock otvara besplatnom projekcijom dokumentarnog filma „Cinema, Mon Amour“ („Kino, moja ljubavi“) (2015.) 10. travnja ispred OKC Palach u Kružnoj ulici s početkom u 19:30.

Posebnost ovog KineDoka čini gostovanje redatelja filma Alexandru Belc-a kojem će posjetitelji imati prilike postaviti pitanja i podijeliti s njim svoj doživljaj filma.

KineDok je nova vrsta međunarodne zajednice, jedinstveni filmski klub i alternativna distribucijska platforma koja spaja ljubitelje i autore kreativnih dokumentarnih filmova. U 2017. prikazat će se 16 dokumentarnih filmova iz istočne i središnje Europe na 20 netradicionalnih lokacija u svakoj od zemalja sudionica; Hrvatskoj, Češkoj, Poljskoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj i Norveškoj.

Treće izdanje KineDoka u Hrvatskoj donosi niz novih hvaljenih europskih autorskih dokumentaraca. Prikazat će se recentni filmovi, redom premijerno prikazani na prestižnim filmskim festivalima, sa željom da jedinstvene priče i kvalitetni filmovi budu dostupniji i publici u velikim gradovima, ali i onoj u malim mjestima do kojih dokumentarni filmovi teško stižu.

Film „Cinema, Mon Amour“ prikazuje djelić surove svakodnevice kinematografije u Rumunjskoj: rumunjska kina nekoć su bila ponos nacije, gotovo svako selo ih je imalo, a ljudi su hrlili gledati nove filmove koji su došli u grad. Danas su ljepotu zajedničkog gledanja zamijenili drugi oblici zabave, a „dvorane s dušom“ multipleksi, uglavnom u većim gradovima. No Victor, upravitelj, bivši projekcionist i dugogodišnji ljubitelj filma te njegove dvije zaposlenice, Cornelija i Lorena, ne žele odustati ni pod koju cijenu. Čak i kad gledatelje treba dovući za rukav, skuhati im čaj i poslije ih odvesti doma. Mala ekipa kina Dacia svojim životnim odlukama, ljubavlju i strasti prema filmu gledatelje ne ostavlja ravnodušnima.

Film je svjetsku premijeru imao na festivalu DOK Leipzig, 2015. Od prvog prikazivanja film je osvojio brojne nagrade a neke od njih su:
IDFA award (East European Forum) – Češka
Cat&docs award (Sarajevo Docu Rough Cut Boutique) – Bosna i Hercegovina
Nagrada Hrvatske radiotelevizije (Sarajevo Docu Rough Cut Boutique) - Bosna i Hercegovina
Cinema warrior 2016, Cultural resistance award (Trieste Film Festival) – Italija
Nagrada za najbolju montažu (DocuArt Film Festival) – Rumunjska

Objavljeno 06.04.2017.

Vremeplov

Peace!
John Lennon