Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Članovi žirija DORF ’11

Članovi žirija DORF ’11Peti festival dokumentarnog rock filma – DORF ’11 održati će se u dva grada: od 10. do 13. ožujka 2011. u Gradskom kazalištu ”Joza Ivakić” u Vinkovcima, te Art-kinu Croatia u Rijeci. Na ovogodišnjem Festivalu u 3 programa bit će prikazana ukupno 32 filma, iz 13 zemalja.

Ovogodišnji pobjednički film izabrati će tročlani žiri u sastavu: Tanja Golić, Silvestar Kolbas i Zoran Žmirić. Predsjednica žirija, Tanja Golić iz Rijeke, autorica je nekoliko kratkih igranih, dokumentarnih i eksperimentalnih filmova, članica je HDLU i DHFR. Silvestar Kolbas cijenjeni je fotograf, filmski snimatelj i redatelj, a trenutno predaje kao redoviti profesor na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Zoran Žmirić je priznati kolumnist, glazbenik, književnik, pokretač prvog domaćeg portala za računalne igre Gamer.hr i veliki fan stripa.

Ulaznice za projekcije u Art-kinu Croatia u Rijeci prodavat će se po cijeni 10 kn za projekcije s početkom u 17 sati, a za projekcije u 19 i 21 sati cijena će biti 20 kn.

Iz programa međunarodne konkurencije, osim atraktivnih naslova kao što su „Lemmy“ ili „Upside down: Creation Records Story“, posebnu pozornost zaslužuje premijera jednog od najnagrađivanijih prošlogodišnjih glazbenih dokumentaraca „We don’t care about music anyway“. Francuski autori Cedric Dupire i Gaspar Kuentz portretirali su 8 underground glazbenika iz Tokyja ( Sakamoto Hiromichi, Otomo Yoshihide, Yamakawa Fuyuki, L?K?O, Numb, Saidrum, Takehisa Ken, Shimazaki Tomoko), u impresivnom filmu ispričali priču o odnosu avangardnih glazbenika prema stanju u tom velegradu, odnosno Japanu na početku novog tisućljeća.
U programu izvan konkurencije prikazat ćemo jedno od remek-djela ex-yu kinematografije, „Mlad i zdrav kao ruža“, igrani film Jovana Jovanovića iz 1971. godine. Nakon više desetljeća u bunkeru film je 2005. prikazan ponovo, na radost brojne publike i ljubitelja filma. Subverzivna priča, u kojoj briljira Dragan Nikolić u ulozi mladog beogradskog delinkventa zvanog Stiv, koji pokušava na legalan način naći posao ali obzirom na krizu ne uspijeva pa započinje suradnju s policijom...

Festival dokumentarnog rock filma - DORF ’11 organizira Udruga ljubitelja filma ”Rare” iz Vinkovaca, u suradnji sa Art-kinom Croatia iz Rijeke, te Hrvatskim filmskim savezom.
Festival podržavaju Grad Vinkovci, Vukovarsko-srijemska županija, Grad Rijeka i Hrvatski audiovizualni centar.

Više detalja o cijeni ulaznica, kompletnom rasporedu projekcija i popratnih događanja te ostalim pojedinostima potražite uskoro na službenoj stranici Festivala i Facebook profilu.


Objavljeno 17.02.2011.

Vremeplov

Za manju svotu novaca koje ćete dati za BigMac i Coca-Colu možete kupiti svjež kruh, kvalitetan komad čistog mesa ili lijep komad sira. U tome ćete uživati puno više.
Steve Albini