Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

criss-CROss # Jazz Ex Tempore Project

criss-CROss # Jazz Ex Tempore ProjectMnogi su se okušali u osuvremenjivanju hrvatske glazbene baštine, ali ono što je učinio Elvis Stanić u svojem novom projektu „Criss – CROss“ s Jazz Ex Tempore Bandom prevazilazi mnoga očekivanja.

Okupivši krajem prošle godine vrsne poznavatelje glazbene baštine iz svih krajeva Hrvatske, Marko Ramljak (Dalmacija), Filip Novosel (Slavonija), Maasej Kovačević (Međimurje), te Tonči Grabušić i Damjan Grbac (Istra i Kvarner) preoblikovali su postojeće glazbene paterne i „ponudili model za suvremeni iskaz hrvatske glazbene tradicije.

Budući da se radi o hrvatskoj reprezentaciji s vodećim glazbenicima ovog idioma, reprezentativnim djelima i mudro osmišljenoj provedbi, ovaj projekt je putokaz za djelovanje kreativnih umjetnika koji djeluju s predznakom ”hrvatski”, idealan za predstavljanje hrvatske tradicije i umjetnosti u svijetu.“ (Davor Hrvoj, Novi list)

Ove godine su se vratili „mjesto zločina“, u opatijsku Vilu Antonio, gdje trenutno snimaju nosač zvuka koji će uskoro biti i objavljen u izdanju Croatia Recordsa.

Premijera projekta bit će izvedena na 16. Liburnia Jazz Festivalu u petak, 1. srpnja na Ljetnoj pozornici na jedinstven način u formi Silent Concerta.

Zamislite da uključite slušalice u CD player, namjestite jačinu zvuka, stisnete „play“, prepustite se savršenom studijskom zvuku, zatvorite oči i zamišljate glazbenike koji sviraju samo vama.

Na ovom koncertu to možete doživjeti otvorenih očiju jer ćete sjediti pored glazbenika i gledati ga kako upravo svira ono što trenutno slušate. Za svakog slušatelja, ovo je ostvarenje sna.

Silent Concert ili Headphone Concert je jedinstven način slušanja glazbe pri kojem publika putem bežičnih slušalica prisustvuje live izvedbi glazbenika i doživljava glazbu na potpuno nov način, a pritom ima i savršen zvuk na razini studijske snimke. Osim toga, na ovom koncertu neće biti odvojene pozornice, odnosno neće postojati nikakva barijera između glazbenika i publike, već će glazbenici svirati unutar gledališta, među publikom.

Uz savršen studijski zvuk, personaliziranu jačinu zvuka i smještaj „rame uz rame“ s glazbenicima, na Silent Concertu svaki od slušatelja dobija uistinu ekskluzivan doživljaj glazbe koji će dugo pamtiti. Ukoliko vam glazbenici nisu bliski prijatelji, intimniji i ugodniji način slušanja glazbe jednostavno ne postoji.

Koncert će snimati CMC televizija, a dio materijala bit će iskorišten za videospot projekta.

Objavljeno 07.05.2016.

Vremeplov

Mislim da nije dobro kad osoba ima stav da je potrebno biti bogat kako bi imala samopoštovanja.
Tom Petty